• Het is de spelers van Rood Wit niet gelukt te scoren tegen Terschuurse Boys.

    Henk Hutten

Rood Wit kansloos tegen Terschuurse Boys

PUTTEN In een leuke en sportieve derby speelde Rood Wit op eigen terrein tegen Terschuurse Boys. Voor rust kwam Terschuurse Boys al op voorsprong. Met twee doelpunten van Hans van Essen werd de winst na de rust veilig gesteld.

Ger Meijer

Terschuurse Boys had aanvankelijk het beste van het spel, maar juist in die periode kreeg Rood Wit de beste kans. Marcel van Nieuwenhuizen strandde op de goed reagerende Ceriel van Veldhuizen. Terschuurse Boys bleef aanvallend gevaarlijker en had in de 17e minuut pech. Roy van de Veen kopte op een voorzet van broer Dennis buiten bereik van René van Hemel op de lat. Even later moest René van Hemel naar de hoek op een schot van Rudi Overeem om  een achterstand te voorkomen. Rood Wit kwam beter in de wedstrijd. Marcel van Nieuwenhuizen verscheen na een fout van Henk van de Hoek oog in oog met Ceriel van Veldhuizen. Die raakte de inzet net voldoende om Henk van de Hoek de kans te geven zijn fout te herstellen. In de 44e minuut viel de openingstreffer. Op aangeven van Dennis van de Veen schoot Jeffrey van Belkum onhoudbaar raak; 0-1.

Al snel na de rust domineerde Terschuurse Boys de wedstrijd. Doelman René van Hemel greep een paar maal goed in bij gevaarlijke situaties en hield Rood Wit tot de 75e minuut in de wedstrijd. Toen moest ook hij zwichten. Hans van Essen rondde een een-tweetje met Rudi Overeem af met een schot dat via de onderkant van de lat in het doel viel; 0-2. Vier minuten later was de wedstrijd gelopen. René van Hemel redde op een inzet van Hans van Essen, maar beging bij de rebound van Tomas Vaarkamp een overtreding. De strafschop werd door Hans van Essen onberispelijk benut; 0-3. De kansen om in de slotfase de score uit te bouwen, werden door Terschuurse Boys niet meer benut.