• Voetbal: Rood-Wit '58 - SDS '55

  Henk Hutten
 • Voetbal: Rood-Wit '58 - SDS '55

  Henk Hutten
 • Voetbal: Rood-Wit '58 - SDS '55

  Henk Hutten
 • Voetbal: Rood-Wit '58 - SDS '55

  Henk Hutten
 • Voetbal: Rood-Wit '58 - SDS '55

  Henk Hutten

Rood Wit klopt SDS in slotfase

PUTTEN Rood Wit en SDS staan op plaatsen, die aan het eind van het seizoen resulteren in het spelen van degradatiewedstrijden. Er moest dus gewonnen worden. Na een slechte wedstrijd was Rood Wit de gelukkigste en zette in de slotfase de 1-1 stand om in een 3-1 overwinning.

Ger Meijer

Tot halverwege de eerste helft gebeurde er weinig. Vanaf dat moment werd SDS sterker en was tweemaal dicht bij een doelpunt. In de 25e minuut kreeg Lennert Ploeg op een doorgekopte bal van Rick Gerritsen een vrije schietkans, maar hij schoot naast. Twee minuten later verscheen dezelfde speler vrij voor doelman René van Hemel, die met een goede redding de nul voor zijn ploeg vasthield. In de blessuretijd van de eerste helft kwam SDS toch op voorsprong.

Rood Wit trok in de tweede helft het initiatief naar zich toe en dat leverde in de 54e minuut de gelijkmaker op. Barry Grevengoed kapte zich op aangeven van Tristan Stoffer goed vrij en schoof de bal achter doelman Michael Mulder; 1-1.

Tot de 89e minuut bleef die stand ongewijzigd. Toen ging Job van Eyden door op een lange bal en kopte de in het nauw gebrachte Jelle Ortse de bal over zijn eigen doelman in het doel; 2-1. Een aandringend SDS liep ver in de blessuretijd tegen een derde treffer op. Vanaf de middenlijn schoot Barry Grevengoed de bal in het verlaten doel; 3-1.

Rood Wit-trainer Eddy Kraaij was blij met de winst: ,,Je kon zien dat er twee ploegen speelden, die onderin stonden. We doen na de winst nog een klein beetje mee. We willen echter vertrouwen winnen voor de nacompetitie en dan is een overwinning mooi."