• Rood Wit controleerde de wedstrijd, zeker in de tweede helft.

    Gerwin van Luttikhuizen

Rood Wit veel te sterk voor VV Barneveld

PUTTEN  Een voorin machteloos Barneveld moest het initiatief gedurende vrijwel de hele wedstrijd aan Rood Wit laten, dat van de vele kansen er maar twee benutte. Een uitblinkende doelman Rinse Verwey wist met knappe reddingen de nederlaag tot 0-2 te beperken.

Ger Meijer

In het eerste kwartier wist een fel op de bal zittend Barneveld de strijd nog enigszins in evenwicht te houden zonder gevaarlijk te worden. Rood Wit greep naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer het initiatief en creëerde ook kansen. De Barneveldse defensie hield tot de 37e minuut stand. Op dat moment zette Barry Grevengoed na een een-tweetje met Jeffrey Kleijer Marcel van Nieuwenhuizen vrij voor Rinse Verwey, die kansloos werd gepasseerd; 0-1.

Na de rust controleerde Rood Wit de wedstrijd. Barneveld werd in de verdediging gedrukt en kwam nauwelijks nog onder de druk uit. In de 61e minuut moest de Barneveldse goalie zwichten. In eerste instantie hield hij Marcel van Nieuwenhuizen nog van scoren af, maar op de rebound van Jeffrey Kleijer had hij geen verweer meer; 0-2.

Rood Wit probeerde nu door te drukken en kreeg via Marcel van Nieuwenhuizen tot tweemaal toe de kans de score op te voeren, maar gescoord werd er niet meer. Trainer Eddy Kraaij was blij met de winst. ,,We hebben de wedstrijd, zeker in de tweede helft, gecontroleerd. We hebben voldoende kansen gecreëerd, maar maken het niet af en houden Barneveld te lang in de wedstrijd. Belangrijk, we blijven voorlopig bovenin meedoen."