• Sander Duits, geflankeerd door Frans Trommel (links, businessclub) en Jitze Miedema (TC).

    Foto: Marco Jansen

Sander Duits keert terug bij SDC Putten

PUTTEN Sander Duits stopt na zestien jaar met betaald voetbal en keert terug bij SDC Putten, de club waar hij als jeugdspeler begon. Vrijdag, tijdens de receptie voor het nieuwe complex van de Puttense club, tekende hij zijn contract.

De verdedigende middenvelder (33) speelde zestien jaar betaald voetbal bij De Graafschap, FC Omniword, RKC Walwijk en Go Ahead Eagles. Met de club uit Deventer degradeerde de verdedigende middenvelder vorig week uit de Eredivisie.

Duits heeft zijn band met SDC Putten altijd in stand gehouden. Zo trainde hij er diverse jeugdteams en heeft er samen met broer Martijn zijn eigen voetbalschool. Duits wil nu nog als speler van waarde zijn op de Putter Eng. 

,,Sander woont in Harderwijk, maar is een echte Puttenaar. Hij heeft altijd contact met de club gehouden, is op jonge leeftijd jeugd gaan trainen en dat blijven doen toen hij profvoetballer was. Hij wilde nog graag met zijn broer Martijn bij SDC voetballen. Ik ben er blij mee dat hij voor ons kiest, want hij is ook door andere clubs uit de regio benaderd. Hij wil in de toekomst doorgroeien als trainer, maar ik hoop wel dat hij nog een of twee jaar bij ons voetbalt, zolang hij wil en dat fysiek kan'', aldus Jitze Miedema. ,,Dit was mijn laatste kunstje, ik stop er mee'', besloot de Puttenaar (70), die na 12 jaar technisch beleid afzwaait.