• SDC verspeelde in eigen huis twee punten.

    Henk Hutten

SDC in balans met Flevo Boys

PUTTEN Het was bekend dat Flevo Boys sterker is dan de plaats op de ranglijst aangeeft. Ook SDC ondervond dat en de gasten uit Emmeloord bewezen het met een verdiend gelijkspel: 2-2. Bij SDC ontbrak in de basis Martijn Duits, die vader was geworden, maar hij zat wel op de bank. Zoals voor alle wedstrijden afgelopen weekend werd begonnen met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het vliegongeluk.

Maarten van der Meer

De wedstrijd startte stevig, geen sprake van de kat uit de boom kijken, maar gelijk aanvallen. Heerlijk voor het publiek dat binnen zes minuten twee doelpunten te zien kreeg. Nadat Rocco Keizer, na een doorbraak op links, onderuit werd gehaald binnen de zestien en geen strafschop kreeg, scoorde Flevo Boys. Aanvoerder Justin van Groen bleef na een duel geblesseerd liggen, maar scheidsrechter Beltman was dat ontgaan en liet doorspelen. De verdediging van SDC was even de concentratie kwijt en Frank Post scoorde 0-1. Drie minuten later brak Jurian van den Brink door en zag Rocco Keizer vrij lopen, die de bal beheerst binnenschoot: 1-1. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Het spel golfde heen en weer, maar scoren bleek lastig. Al na 18 minuten viel Sven Onclin geblesseerd uit. Martijn Duits verving hem.

SDC maakt moeilijk doelpunten en als dan topscorer Rocco Keizer niet scoort, dan is het lastig. Dankzij het benutten van strafschoppen is Justin van Groen topscorer zes doelpunten. Keizer is afhankelijk van goede voorzetten, dan kan hij zijn specialiteit (koppen) ten volle benutten. Na een half uur was het Rick van den Brink die de 2-1 binnenkopte. Kort voor de rust schoot Flevo Boys nog een bal op de paal.

DEGENAAR Na rust start SDC sterk en krijgt twee hoekschoppen achter elkaar. Keeper Manuel Hoogewoning moest ook aan de bak en stopte een kopbal van aanvoerder Aran Nijboer. Een goede voorzet van Abdel Cherkaoui , op maat voor Rocco Keizer, maar keeper Rodney Rosink stopte de bal bekwaam. SDC raakte het initiatief kwijt en trainer Bert van Hunenstijn besloot Rick Degenaar te brengen voor Abdel Cherkaoui. Het leverde te weinig op, want Flevo Boys ging vol voor de aansluitingstreffer .

Die kwam er ook in de 70ste minuut. Een onschuldig boogballetje belandde tegen de lat en de goed doorgelopen Aran Nijboer kopte de terugspringende bal in: 2-2. SDC had verzuimd het duel op slot te gooien via een derde goal. Rocco Keizer kreeg nog een goede kans, maar na een goede voorzet van Rick van den Brink ging zijn schot via een aantal verdedigende benen naast. Jerald Reina kwam Rick van den Brink vervangen en de strijd was gestreden.

SDC staat weer zevende. Aan de kop van de hoofdklasse B staan nu Staphorst en ACV. DOVO zakte na een nederlaag tegen Urk (2-0) naar de derde plaats en SDC staat zevende met een gelijk aantal punten als SV Genemuiden, de tegenstander van komende zaterdag. Dat is de laatste wedstrijd voor de winterstop en wordt gespeeld in Genemuiden om 14.30 uur.