• Walther Siksma

SDC bekert verder na 3-0 winst op Rohda Raalte

PUTTEN SDC had maar een helft nodig om Rohda Raalte aan de kant te schuiven, want met de rust stond het 3-0. Zonder de gebroeders Duits, maar met Jefta van den Broek en Mark Doppenberg in de basis, begon SDC overtuigend.

Maarten van der Meer

Al na 5 minuten stuurde uitblinker Rick Degenaar Jurian van den Brink diep en die scoorde hard en laag 1-0. Acht minuten later herhaalde Rick Degenaar zijn specialiteit, door met een boogbal de voor zijn doel staande keeper te verschalken. Eerder deed hij dat tegen Berkum en nu weer, vanuit de middencirkel plofte de bal in het doel achter keeper Ruben Teperik 2-0. In de 27ste minuut werd dribbelaar Jefta van den Broek onderuit gehaald en Rick Degenaar schoot de strafschop binnen: 3-0. SDC liet merken wat het verschil is tussen hoofdklasse en eerste klasse.

Na rust dacht SDC deze wedstrijd met een tandje minder uit te spelen, maar daar dacht Rohda anders over. Ze speelde feller na de rust met de bedoeling er nog een wedstrijd van te maken. Iwan Bos was ingevallen voor Mark Doppenberg en nu moest SDC verdedigend aan de bak. Keeper Manuel Hoogewoning moest handelend op gaan treden, maar dat ging hem prima af. Eerst bij een kopbal van Jaouad Akloud en ook de lat werd ingeschakeld. SDC wist tegentreffers te voorkomen.

SDC speelt in een tussenronde voor de beker in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk een week voor Kerstmis en op zaterdag 16 december tegendezelfde tegenstander in de competitie om 15.00 uur. Komende zaterdag speelt SDC uit tegen Staphorst om 14.30 uur.