• .

    .

SDC bekert verder na doelpuntrijke slotfase: 0-4

PUTTEN Hoe ga je om wanner een hoofdklasser op visite komt in het kader van de bekercompetitie district Oost? Swift trainer Patrick Posthuma had zijn tactiek bepaald aan de hand van PSV, dat tegen Bayern Munchen al na 20 minuten 0-2 achter stond. ,,Wij willen er tegen SDC een echte wedstrijd van maken en tegen mijn aanvallende tactiek in besloot ik nu het accent meer op de verdediging te leggen. Na 70 minuten moet het nog 0-0 staan en daarna zien we wel.'' In de 74ste minuut schoot Rocco Keizer een strafschop feilloos binnen.

Maarten van der Meer

Om zijn studie te volmaken was de leiding bij SDC vandaag in handen van Albert van Nijhuis. Bij SDC kregen Iwan Bos, Thomas Amende en keeper Manuel Hoogewoning rust, vervangers waren keeper Wim Riphagen, Rick van den Brink en Jerry Geurts. De eerste helft was er voor SDC geen doorkomen aan en waren ze in de buurt van de uitstekend keepende Menno Seinen, dan was er altijd wel een Swift been wat in de weg stond. De uitvallen van Swift'64 waren ook gevaarlijk. Maar het bleef 0-0 tot de rust.

Na rust dezelfde problemen voor SDC, maar ze verschenen wat meer voor het vijandelijke doel. Alsof het in het draaiboek stond tot de 70ste minuut bleef het 0-0. Een goede voorzet van de veel op komende Rick van den Brink kwam tegen een arm van een van de verdedigers. Rocco Keizer schoot de strafschop hard en laag binnen 0-1. Toen twee minuten later Martijn Duits een vrije trap tegen het net knalde, brak er iets bij de Swifterbanders. Zo hard en goed geknokt en dan in twee minuten met 0-2 achter. Bij SDC wisselde de winnende coach Albert van Nijhuis Sven Onclin voor Thomas Amende. Dat Jerald Reina en Rocco Keizer de eindstand op 0 - 4 brachten is alleen voor de statistieken.

Komende zaterdag speelt SDC uit tegen Sparta Nijkerk om 15.00 uur Trainer Bert van Hunenstijn heeft zijn afscheid aangekondigd en dat op het moment dat SDC nog ongeslagen is. Het is zoals hij zelf zei , hij brengt de trainerscarrousel op gang.