• Voetbalwedstrijd SDC Putten tegen Urk

    Henk Hutten

SDC is koppensneller en wint van Staphorst

PUTTEN SDC Putten heeft al eerder bewezen goede resultaten te halen tegen hooggeplaatste clubs. Dit keer was Staphorst aan de beurt. SDC speelde een dijk van een wedstrijd en de tactiek van trainer Bert van Hunenstijn zegevierde. Met 750 toeschouwers was SDC ex aequo de drukst bezochte wedstrijd uit de hoofdklassen A en B.

Maarten van der Meer

SDC begon met Abdel Cherkaoui op de bank. Met vijf verdedigers en kilometervreter Jurian van den Brink als middenvelder die aansloot bij de aanval, had Staphorst het moeilijk. Zij kregen niet de ruimte om hun geliefde spelletje te spelen.

De lange zwaargewichten kregen weinig ruimte om tot kansen te komen. Zij zette wel vroeg druk, waardoor SDC niet tot aanvallen toekwam. Een vrije trap van Ramon Kroes werd goed gestopt door Manuel Hoogewoning. Na twintig minuten kwam SDC een beetje uit de omklemming, maar werd wel gelijk gevaarlijk. Uit een hoekschop hing Rocco Keizer wel in de lucht, maar hij kon er net niet bij.

Ook Joost Heerschop brak erdoor, maar zijn schot werd geblokkeerd. Vier minuten later kopte Rocco tegen de lat. Dit was in een periode dat SDC sterker was dan de koploper. De wet is bekend scoor je niet dan valt die aan de andere kant. Uit een hoekschop werd de bal tegen de hand gekopt en Rob Mijnheer mocht de strafschop nemen. Manuel Hoogewoning stopte de laag ingeschoten bal en hield SDC overeind.

Na rust trok Staphorst ten strijde en SDC moest terug. Maar vanuit deze positie counterde SDC tweemaal levensgevaarlijk en dwong daarmee, dat Staphorst de lange bal ging spelen. Dat leverde na rust zestien hoekschoppen op, maar de verdediging van SDC gaf geen krimp. Het publiek genoot met volle teugen en kreeg een prima wedstrijd voorgeschoteld. Rocco won weer zijn kopduels en SDC was een paar keer dicht bij een doelpunt. Het verschil met vorige week was groot, toen twee hoekschoppen tegen, twee doelpunten en nu geen een. Twintig minuten na rust viel de beslissing, een aanval via Joost Heerschop en Jurian van den Brink, werd door Rocco Keizer afgerond: 1-0.

SDC ging wisselen en Jerald Reina voor Jurian van den Brink, Rick van den Brink voor Jerry Geurtsen en Abdel Cherkaoui voor Mertijn Duits kwamen in het veld.Natuurlijk kregen de Staphorsters kansen, maar slecht afwerken en goed verdedigen hielden SDC overeind.

Na afloop noemde trainer Bert van Hunenstijn het publiek terecht de grote winnaar en hij gaf toe dat de koploper alleen te bestrijden was met een tactisch plan. ,,Wij hebben niet de ploeg dat we dit op eigen kracht kunnen winnen, maar we verdedigden als grote jongens en we counterden slim."

SDC is nog steeds ongeslagen en staat nu twee punten achter koploper ACV en gaat volgende week naar Barneveld om dat te blijven, de wedstrijd tegen SDV Barneveld begint om begint om 15.00 uur.