• Voetbal: SDCP-Excelsior31

    Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • Voetbal: SDCP-Excelsior31

    Henk Hutten

SDC Putten blijft ongeslagen

PUTTEN SDC Putten trof zaterdag een zware tegenstander, want Excelsior'31 werd vooraf genoemd als een van de favorieten. De Puttenaren hebben een sterke start deze competitie en van de vijf gelijke spelen hadden er makkelijk drie in een overwinning kunnen en moeten eindigen.

Maarten van der Meer

Meestal is een 0-0 stand niet zo interessant voor het publiek, maar nu waren de 850 bezoekers best tevreden met het vertoonde spel. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Annegarn en zijn secondanten was het een uiterst sportieve wedstrijd en de kaarten bleven op zak.

SDC verscheen in zijn sterkste opstelling en begon sterk aanvallend, er ontstonden enkele kansen voor Rocco Keizer en Jurian van den Brink. Excelsior vocht zich terug in de wedstrijd en een schot van Sem Kose ging net naast. Michel Gerritsen knalde de bal in de verste hoek, maar keeper Manuel Hoogewoning ging gestrekt en had de bal klemvast. Even later onderschepte Michel Gerritsen een terugspeelbal, hij stond alleen en vrij voor de keeper, die met een razend snelle reactie de bal van zijn schoen plukte. Het publiek zag twee goed voetballende ploegen, maar doelpunten bleven uit. Gevolg een 0-0 ruststand.

De beide ploegen begonnen met dezelfde elf en de intentie om aan te vallen. Vandaar een leuk kijkspel, want het spel golfde heen en weer met kansen voor beide ploegen. Een goed genomen hoekschop van Abdel Cherkaoui belandde op het hoofd van Rocco Keizer. Keeper Melvin Koetsier kon de bal in tweeen en net voor de lijn stoppen. Joost Heerschop brak door op rechts, maar zijn voorzet werd met veel moeite geblokkeerd. Een scherpe kopbal van spits Hielke Penteman, werd door Manuel Hoogewoning subliem gestopt. Rocco Keizer plaatste een diep gespeelde bal via zijn borst voor de voeten van Joost Heerschop, maar zijn inzet werd geblokkeerd.

Bij SDC kwam Jerry Geurtsen Abdel Cherkaoui vervangen en bij Excelsior kwamen Gradus Hempenius en Mitch Stockentree in de ploeg voor Michel Gerritsen en Lars Kemperman. De stand veranderde niet en daarmee bleef SDC nog steeds ongeslagen.

Trainer Bert van Hunenstijn was na afloop iets meer tevreden, dan trainer Peter Wesselink, die vond dat zijn ploeg twee punten had laten liggen. ,,De eerste twintig minuten waren voor ons, maar na de rust hadden we het zwaar. Excelsior was goed aan de bal, maar kwam ook niet tot scoren."

Zaterdag speelt SDC voor de beker van het district Oost uit tegen Swift'64 in Swifterbant om 15.00 uur.

(Video: Excelsior31TV/YouTube).