• Archief BDUmedia

SDC Putten boekt eerste uitzege

PUTTEN SDC Putten heeft zijn eerste uitzege van het seizoen te pakken. Sparta Nijkerk werd met 2-3 geklopt.

Maarten van der Meer

De gebroeders Duits waren terug na een blessure en ook Iwan Bos stond in de basis. Sparta begon scherp en al na twee minuten scoorde de diep gestuurde Rick Knoop met een sliding in de verste hoek 1-0. Dat was even schrikken voor SDC, maar na een kwartier pakten ze de draad weer op. In de 20ste minuut kon Rick Degenaar, zwaar gehinderd, de bal doorschuiven naar Jurian van den Brink. Die kapte Donny van der Wal uit en hij schoof de bal langs doelman Brian Willemse 1-1. Na kansen aan beide kanten werd dit de ruststand.

In de 56ste minuut nam Sander Duits een vrije trap snel en Rick Degenaar kwam in het bezit van de bal. Doelman Willemse kon zijn schot blokkeren, maar in tweede instantie schoot hij raak 1-2. Een minuut later werd een voorzet van Kees Pluim door Jurian van den Brink ingeschoten, maar in tweede instantie schoot ook hij raak 1-3. Sparta zocht natuurlijk de aanval, maar pas in de 88ste minuut verkleinde Jan Struijk de achterstand tot 2-3. Verder kwam Sparta niet.

REVANCHE Kans op revanche krijgt Sparta al snel, want komende dinsdag om 20.00 uur spelen ze voor de districtsbeker opnieuw tegen elkaar, weer in Nijkerk. Daarna is het winterstop, de competitie wordt hervat op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Excelsior'31.