• Foto uit archief.

    Henk Hutten

SDC Putten boekt uitstekende overwinning

PUTTEN Na de prima prestatie tegen PSV in de KNVB-beker was de vraag hoe SDC Putten het in de competitie zou doen. Dat viel niet tegen, al na vijf minuten kwam SDC op een voorsprong tegen de amateurs van Ajax.

Maarten van der Meer

Een op maat gesneden voorzet van Abdel Cherkaoui bereikte de goed ingelopen Sander Duits, die onhoudbaar binnenkopte: 1-0. Ajax had meer balbezit, maar de SDC-verdediging gaf geen krimp. Een goed schot van Bilal el Amrani werd door keeper Manuel Hoogewoning vakkundig gestopt. Uit een voorzet van Rick Degenaar trachtte Joost Heerschop af te ronden, maar ook hier stond de keeper op de goede plaats. Kort voor rust leek Joost Heerschop door te breken, maar een voetje van een verdediger voorkwam een doelpunt.

Na rust verscheen SDC met dezelfde elf spelers, die moesten voorkomen dat Ajax zou scoren. Doelpuntenmaker Sander Duits moest zich laten vervangen, nadat hij geblesseerd raakte, Jefta van den Broek was zijn vervanger. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het was een aantrekkelijke wedstrijd. SDC kreeg kansen, Joost Heerschop schoot net naast nadat hij was doorgebroken en Abdel Cherkaoui schoot tegen de lat. Ajax raakte geïrriteerd dat het scoren niet lukte, de SDC verdediging stond als een huis en in laatste instantie liet doelman Manuel Hoogewoning zich niet verschalken.

Een uitstekende overwinning, waardoor SDC nu op de negende plaats staat. Komende zaterdag speelt SDC Putten uit tegen FC Genemuiden, de wedstrijd begint om 14.30 uur.