• Derby SDC - Sparta Nijkerk >>

  Henk Hutten
 • Mark Groenewoudt (links) kan niet verhinderen dat Jurian van den Brink de openingstreffer scoort.

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >>

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >>

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >> Rick Degenaar (SDCP) en doelman Arin Balk (Sparta Nijkerk) Jurian van den Brink kijkt toe

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >> Rick Degenaar (SDCP) en doelman Arin Balk (Sparta Nijkerk)

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >>

  Henk Hutten
 • Derby SDC - Sparta Nijkerk >> Jurian van den Briekn scoort de openingstreffer voor SDC

  Henk Hutten

SDC Putten krijgt Sparta Nijkerk op de knieën

PUTTEN SDC Putten heeft de derby tegen Sparta Nijkerk zaterdag met 2-0 gewonnen. Hierdoor maakt SDC zich los van de middenmoot en heeft weer zicht op een derde plaats, die recht geeft om promotiewedstrijden te spelen. Op deze middag werd het nieuwe complex open gesteld, maar de officiële opening is eind mei.

Maarten van der Meer

SDC begon met Rocco Keizer op de bank en vooraf werd Jerry Geurtsen gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd. De thuisploeg begon overrompelend en liet gelijk merken dat er voor Sparta in Putten niets te halen viel. Dat leverde wel een aantal kansen op, maar geen resultaat. Rick Degenaar was er dicht bij, maar in duel met keeper Aaron Balk kwam deze als overwinnaar te voorschijn.

Sparta ontworstelde zich uit de druk en kreeg zelf kansen. In de 38ste minuut scoorde Jurian van den Brink , via binnenkant paal uit een scrimmage: 1-0. Kort daarna passeerde Jurian van den Brink drie verdedigers, maar een van hen kon zijn schot blokkeren. Meestal voldoet een derby niet aan de verwachtingen, maar deze was de moeite meer dan waard.

Na rust wisselde trainer Marco Roelofsen Brian Bauwuah voor Ali Alkan. Sparta begon fel op zoek naar de gelijkmaker. Maar de sterke defensie van SDC gaf geen krimp en in laatste instantie heeft SDC-keeper Manuel Hoogewoning als betrouwbare sluitpost. Rick Degenaar, die heerlijke duels uit vocht met Dennis van der Wal en de meeste verloor, was hem nu de baas en ging alleen op het doel af. Zijn verwoestende schot vloog onhoudbaar langs keeper Aaron Balk en kwam tegen het net tot stilstand: 2-0. Eigenlijk besliste SDC hiermee de wedstrijd. Natuurlijk trachtte de Nijkerkers de wedstrijd te keren, maar daarvoor misten zij de stootkracht. Keeper Hoogewoning voorkwam de aansluittreffer, door een lage schuiver in de hoek te stoppen. Het was voor de 1700 toeschouwers een uitstekende sportieve wedstrijd, waarmee SDC ongeslagen blijft na de winterstop en aansluiting krijgt met de ploegen die strijden om de derde plaats.

,,Veel mensen waren afgekomen op het open stellen van de nieuwe accommodatie en die wil je natuurlijk wat bieden. Je had het over twintig minuten, maar ik vind dat mijn ploeg 90 minuten gas heeft gegeven. Ik heb in mijn ploeg geen zwakke schakel gezien en ik vond het een dik verdiende overwinning. De ploeg voelde zich fantastisch gesteund door de gewone en de terrastribune", aldus trainer Bert van Hunenstijn in de persconferentie na de wedstrijd.