• Archieffoto van SDC Putten.

    Henk Hutten

SDC Putten krijgt in vijf minuten half Nijkerk stil

PUTTEN In Nijkerk was iedereen beduusd, want een 1-0 voorsprong voor thuisploeg NSC werd in vijf minuten omgezet in een achterstand van 1-3. SDC Putten-trainer Bert van Hunenstijn beklaagde zich, na drie competitienederlagen en een grote nederlaag tegen Sparta Nijkerk voor de beker. Hij vond het weer eens tijd voor een overwinning.

Maarten van der Meer

Bij SDC ontbraken Martijn Duits en Iwan Bos, die geblesseerd waren. Rocco Keizer startte op de reservebank en Justin van Groen en Thomas Amende keerden terug en Jerald Reina stond in de basis.

NSC begon overtuigend en was van plan een nacompetitie tegen degradatie te voorkomen. Keeper Manuel Hoogewoning stopte een vrije trap van Yannick Cornelisz en Rick Degenaar stuurde Jerald Reina diep, maar zijn schot ging via keeper Patrick Mate op de lat. In de 38ste minuut kwam een voorzet van Yannick Cornelisz bij Eyup Terlemez terecht en die kon rechtstreeks op het doel af en scoren: 1-0. SDC kon daar bar weinig tegenover zetten en de rust brak aan. Het voetbal was aan beide kanten niet om aan te zien.

Na rust verschenen Rocco Keizer en Wouter de Bruin voor Abdel Cherkaoui en Jerry Geurtsen. Hierdoor kon SDC meer druk zetten en meer aanvallend gaan denken. De afvallende ballen werden een prooi voor de Puttenaren en nu kwam NSC onder druk te staan. Schijnbaar was dat even wennen en tussen de 70ste en de 75ste minuut vielen er drie doelpunten. Rocco Keizer rondde een voorzet van Jurian van den Brink doeltreffend af. Rick Degenaar lanceerde de razendsnelle Jerald Reina (1-2) en weer Rocco Keizer verschalkte doelman Patrick ter Mate met een prachtige lob: 1-3. Doeltreffender kon niet en dat voor een ploeg die verweten werd de kansen niet af te ronden. NSC was wakker geschut, maar de SDC verdediging en de klemvaste keeper Manuel Hoogewoning gaven geen krimp.

NSC zal nog aan de bak moeten en SDC staat nu samen met SC Genemuiden en Excelsior"31 op de vijfde plaats. Komende zaterdag speelt SDC uit tegen Flevo Boys om 14.30 uur.