• Jan de Roo Fotografie

SDC Putten niet opgewassen tegen GVVV

PUTTEN SDC Putten heeft dinsdagavond met 2-4 verloren van tweededivisionist GVVV uit Veenendaal. Zaterdag speelden de Puttenaren al gelijk tegen Capelle, dat uitkomt in de derde divisie.

Maarten van der Meer

Tegen Capelle miste SDC topscorer Rocco Keizer en de geblesseerde Rick Degenaar. In het begin had SDC moeite met het hoge tempo van Capelle en was het slecht afwerken en goed verdedigen, waardoor doelpunten uitbleven. Na een half uur kwam SDC beter voor de dag en in de 32e minuut scoorde gelegenheidsspits Abdelmoumin Cherkaoui met een afstandsschot.

Vlak voor rust werd dezelfde speler in het strafschopgebied onderuit getrokken. De toegekende strafschop werd benut door Justin van Groen: 0-2. Met veel moeite wist Capelle in de slotfase een gelijkspel uit het vuur te slepen dankzij doelpunten van Joey Kleijn en Erwin de Groot 2-2.

Tegen GVVV was het een ander verhaal. De Veenendalers overrompelde SDC met uitstekend voetbal. Na tien minuten stonden de gasten op voorsprong. Man of de match Danny de Leeuw liet twee voorzetten los, die door achtereenvolgens Martin van Eck (kopbal) en Frank Tervoert werden benut. In de 41ste minuut was het weer Danny de Leeuw die zijn voorzet benut zag door een koppende Martin van Eck 1-3.

Na rust werden Abdelmoumin Cherkaoui, Iwan Bos en Gert Jan van Veluw vervangen door Martijn Duits, Mike Helsdingen en Rocco Keizer. SDC gaf beter partij en al na drie minuten kopte Rocco Keizer een voorzet van Rick van den Brink binnen 1-3. Het was weer na een voorzet van Danny de Leeuw dat Robin Mulder van dichtbij scoorde: 1-4. Het slotakkoord van deze oefenwedstrijd was voor Joost Heerschop die keihard, uit een hoekschop , de bal tegen het net kopte.

De Businessclub SDC organiseert wederom het toernooi om de Veluwe Cup. Het programma ziet er als volgt uit: Dinsdag 2 augustus (tegelijker tijd) om 19.15 uur SDC - DVS'33 en SDV - DOVO en op zaterdag 6 augustus (tegelijker tijd) om 14.00 uur DOVO - DVS'33 en SDC - SDV.