SDC Putten pakt punt tegen Berkum

PUTTEN Na vier uitwedstrijden verloren te hebben, volgde er voor SDC Putten zaterdag eindelijk een gelijkspel tegen Berkum.

Maarten van der Meer

Weer een wedstrijd met een wereldgoal, maar nu van Rick Degenaar. Op vallend in de opstelling van SDC: twee keer Duits, twee keer Van den Brink en twee keer Degenaar in de basis. Na een aantal speldenprikken eiste, in de achttiende minuut, Rick Degenaar een hoofdrol voor zich op. Net zoals Hielke Penterman van Excelsior'31 maakte hij ook een wereldgoal. Vanaf het middenveld verschalkte hij de snel terug rennende keeper Dominic van Hoof, maar de boogbal plofte in de kruising: 0-1. Zes minuten later onderschepte Jason Huisman de bal en speelde Johnson Bacuna aan, die de gelijkmaker binnen knalde. Kort daarna wilde Martijn Duits een bal wegwerken, maar het leer vloog in eigen doel: 2-1.

Na rust nam SDC zich voor dit recht te trekken en werd de bovenliggende partij mede door de charge van Marc van der Meulen tegen Jerry Geurtsen, die met rood werd bestraft. Datzelfde overkwam Rick Degenaar, die de tweede gele kaart kreeg. Maar tien tegen tien werd nu wel goed verwerkt door SDC en ze bleven aanvallen. De beloning kwam in de blessuretijd toen Rick van den Brink een voorzet van Joost Heerschop binnenkopte: 2-2.

Komende zaterdag speelt SDC thuis om 14.30 uur tegen AZSV.