• Voetbal: SDC Putten en Flevo Boys

    Henk Hutten

SDC Putten sluit jaar af met flinke domper

PUTTEN Trainer Bert van Hunenstijn hoopte op een overwinning tegen SC Genemuiden, maar het werd een nederlaag van 4-0 .Omdat SDC in de eerste helft uitstekend meevoetbalde, was de uitslag geflatteerd.

Maarten van der Meer

In de basis ontbraken Sven Onclin en aanvoerder Justin van Groen, beiden geblesseerd. SDC begon goed en keeper Albert Flier kon een inzet van Rick van den Brink ternauwernood met een hand stoppen. Aanvaller Omar Kavak was het gevaar voor SDC, naar binnen draaien en keihard afronden was zijn wapen.

Dat deed hij ook in de twaalfde minuut en het was 1-0. SDC kreeg kansen via Rocco Keizer en Juriaan van den Brink, maar kwam niet tot afwerking.

Na rust werd de wedstrijd beslist door een blunder aan SDC zijde.. Doelman Manuel Hoogewoning pakte een bal op die was teruggespeeld. De indirecte vrijetrap werd teruggespeeld en het was weer Omar Kavak die onhoudbaar scoorde: 2-0. SDC probeerde wel terug te vechten, maar de kansen die er waren werden niet benut. Jacco Riemens maakte er 3-0 en de strijd was gestreden.

Wat SDC ook probeerde de verdediging van SC Genemuiden met een uitstekend keepende Albert Flier gaven geen krimp. Rick Degenaar verving Rick van den Brink en later kwamen Jerald Reine en Joost Heerschop Jerry Geurtsen en Rocco Keizer vervangen. Dankzij een aangeschoten handsbal van Thomas Amende, kon Omar Kavak zijn derde maken via een strafschop: 4-0.

NIEUWE TRAINER Na de winterstop begint SDC met de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau in Groningen om 15.00 uur. Met een sterke start is er nog van alles mogelijk. Inmiddels weten we dat trainer Bert van Hunnenstijn zijn carriere gaat voortzetten bij DVS'39 Ermelo en dat de 46 jarige Michael van den Berg hem gaat vervangen in het nieuwe seizoen. Michael van den Berg is nu trainer bij JSV Nieuwegein. Hij was 15 jaar rechtsback bij IJsselmeervogels, trainde het tweede, Valleivogels, Geinoord, VVZ'49 en Benschop. SDC staat nu op zeven punten van koploper ACV.