• SDC Puttten

SDC Putten thuis amper te kloppen

PUTTEN SDC Putten geeft dit seizoen geen krimp in thuiswedstrijden en ook Zuidvogels verloor zaterdag in Putten. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen de aanval zochten.

Maarten van der Meer

SDC was gewaarschuwd, want Zuidvogels had na de winterstop goede resultaten behaald. Uit het niets kwam Zuidvogels op voorsprong, Danny Roozendaal speelde zich vrij en schoot hard en laag binnen. SDC Putten schrok, maar na een voorzet van Jurian van den Brink kwam de bal voor de voeten van Thomas Amend: 1-1.

Putten zocht de aanval en kreeg kansen. Jurian van den Brink speelde Kees Pluim vrij, die met een lobje doelman Frank Mol versloeg: 2-1. Dit was ook de ruststand.

SDC begon sterk na de rust en kreeg kans op kans en een aantal hoekschoppen. Zuidvogels speelde zich eronderuit en SDC moest terug. Het was een periode dat Zuidvogels beter was. In de 78ste minuut viel de beslissende goal. Jurian van den Brink kreeg de bal vrij voor het doel en hij maakte geen fout en scoorde de 3-1. Hiermee was de wedstrijd beslist.

Kort voor tijd maakte keeper Frank Mol van Zuidvogels een handsbal buiten de zestien en kreeg rood. Oud SDC´er Richard Gooyer trok een keeperstrui aan en stopte de vrije trap van Martijn Duits.

SDC Putten staat zodoende weer op de zesde plaats en speelt komende zaterdag tegen HZVV uit om 15.00 uur.