• Marco Jansen Media
  • Marco Jansen Media
  • Marco Jansen Media
  • Marco Jansen Media
  • Marco Jansen Media

SDC Putten verliest met 1-10 van Feyenoord

PUTTEN SDC Putten heeft de oefenwedstrijd tegen Feyenoord met 1-10 verloren. Na 20 minuten was het 0-4, Joost Heerschop redde zes minuten voor tijd de eer voor de Puttenaren met een fraaie kopbal.

Er waren maar liefst vijfduizend voetbalfans op het oefenduel afgekomen. SDC Putten had op veld 2 twee enorme tribunes opgebouwd die tot de nok vol waren.

Zij zagen hoe Feyenoord de thuisclub in de eerste 20 minuten zwaar onder druk zette. Doelpunten konden niet uitblijven en nadat Nicolai Jørgensen in de 5e minuut een voorzet van Kevin Diks had binnengekopt, ging het hard. Jens Toornstra, met een fraai afstandsschot (0-2) een minuut later gevolgd door de 0-3 van de pas 16-jarige Cheick Touré. Met een prachtig passje bereidde Toornstra de 0-4 van Diks voor.

De 34ste minuut werd de wedstrijd volgens afspraak stilgelegd, gevolgd door een applaus van iedereen aanwezig op het sportpark voor Abdelhak Nouri, de Ajax-voetballer van wie deze week bekend werd dat hij blijvende hersenschade heeft opgelopen.

In het vervolg leek SDC Putten met 0-4 de rust te halen, maar vlak voor de pauze vielen nog twee goals door Jean-Paul Boëtius, die de bal na een voorzet van Tonny Vilhena voor het intikken had en een kopbal van Jørgensen: 0-6.

De tweede helft was Michiel Kramer de meest opvallende Feyenoorder door na zijn invalbeurt vier keer te scoren, waarvan drie keer met het hoofd. Hij kopte raak op voorzetten van de bedrijvige Emil Hansson, Bilal Basacikoglu en Karim el Ahmadi, waarbij het gevaar steeds over de rechterkant kwam.

SDC Putten, dat daarvoor kleine kansjes kreeg voor o.a. Jurian van den Brink en Rick Degenaar, produceerde toch nog een eretreffer. De strakke voorzet van Max Degenaar werd mooi ingekopt door Joost Heerschop, die veel applaus kreeg. Weer op aangeven van El Ahmadi bepaalde Kramer de eindstand op 1-10.

Putten, oefenduel:

SDC Putten - Feyenoord 1-10 (0-6). 5. Nicolai Jørgensen 0-1, 12. Jens Toornstra 0-2, 13. Cheick Touré 0-3, 19. Kevin Diks 0-4, 42. Jean-Paul Boëtius 0-5, 44. Jørgensen 0-6, 49., 55, 79. Michiel Kramer 0-7, 0-8 en 0-9, 84. Joost Heerschop 1-9, 88. Kramer 1-10. Scheidsrechter: Keijl. Toeschouwers: 5000.

Bekijk eventueel ook ons fotoalbum van de wedstrijd en de sfeer er omheen.