• Ermelo - Voetbal: DVS' 33 2 - SDC Putten

    Van de Biezen

SDC Putten verslaat reserves DSV'33

PUTTEN Tegen het tweede elftal van DVS'33 liet SDC het in de eerste helft lelijk liggen. Het team uit Ermelo raakte tweemaal de paal en liet diverse andere gevaarlijke momenten onbenut na het openingsdoelpunt van Rocco Keizer. In de tweede helft hielpen twee strafschoppen, kort na elkaar, SDC in het zadel; 1-5.

door Maarten van der Meer

In het elftal van SDC stond, zoals gebruikelijk in het bekertoernooi, keeper Rutger Broekhuizen onder de lat. Thomas Amende, Steffan Vlitstra, Gilbrano Plet en Boy Boeloerditi ontbraken. SDC begon goed. Al na vier minuten rondde Rocco Keizer een voorzet van Jurian van den Brink doeltreffend af, 0-1. Daarna nam DVS het initiatief over. Een schot van Yordi Grovenstein ging via de paal naast. Tom van Steden kopte de bal uit een hoekschop raak; 1-1. DVS werd beter en kort daarna schoot Lars van Wetering de bal weer tegen de paal. Kort voor rust kreeg SDC nog een kans, maar Rocco Keizer kon de voorzet van Jurian van den Brink net niet koppend afronden.

Na rust bracht trainer Bert van Hunenstijn Boy Boeloerditi en net als tegen Huizen werd hij de uitblinker als verdedigende middenvelder. Ook de scheidsrechter speelde een belangrijke rol in de wederopstanding van SDC door kort na elkaar twee strafschoppen toe te kennen. Een voor hands en een voor een struikeling binnen de zestien. Aanvoerder Justin van Groen is de specialist en hij was tweemaal succesvol; 1-3. De wedstrijd was daardoor beslist. DVS stortte ineen, zeker toen een minuut later de 1 - 4 op het bord kwam te staan. Een uitstekende diepe bal op Jurian van den Brink, die het strafschopgebied binnen ging, en hij zag Rocco Keizer vrij staan. Door geknoei in de achterhoede van DVS kon Quincy van de Leuv met een hard schot de eindstand op 1 - 5 brengen. Komende zaterdag voor SDC de competitiewedstrijd tegen SVL uit in Lelystad. Aanvang 14.30 uur.