• Foto: Archief BDUmedia.

    Henk Hutten

SDC Putten verslaat SDVB en pakt podiumplaats

PUTTEN SDC Putten heeft het toernooi om de Veluwe Cup afgesloten met een 3-0 overwinning op SDV Barneveld. Zaterdag werd het zeer geslaagde toernooi afgesloten. Winnaar werd DVS'33, DOVO tweede, SDC derde en SDVB vierde.

door Maarten van der Meer

Gezien de publieke belangstelling, ondanks het slechte weer, verlangen de Veluwse voetballiefhebbers weer naar de competitie. DVS'33 begint komende zaterdag en op 18 augustus begint het voor de hoofdklasse B, waarin DOVO, SDVB en SDC elkaar weer ontmoeten.

SDC begon sterk tegen SDVB, maar in een kopduel raakte Rocco Keizer dusdanig geblesseerd, dat hij naar het ziekenhuis moest. Camilo Bronkhorst verving hem. Die brak door, maar zijn voorzet ging voorlangs. Ex-SDC-speler Christiaan van de Kamp schoot, de keeper liet de bal los, maar de afwerker stond buitenspel. Na een half uur werd Joost Heerschop geblokkeerd en de scheidsrechter gaf een strafschop, die door Justin van Groen feilloos werd benut: 1-0 .

In de tweede helft waren Manuel Hoogewoning, Martijn Duits en Jerry Geurtsen ingevallen voor Wim Riphagen, Jorn Olthuis en Gert Jan van Veluw. Kort daarop kwam Wouter de Bruin Camillo Bronkhorst vervangen. Na twintig minuten kopte Justin van Groen de 2-0 binnen uit een voorzet van Abdelmoumin Cherkaoui. Uit een prima aanval bracht Joost Heerschop de eindstand op het bord, uit een voorzet van Martijn Duits: 3-0.

De eigenlijke finale tussen DVS'33 en DOVO eindigde in een overwinning met 1-2 voor de ploeg uit Ermelo. Maurice de Ruiter (DVS) opende de score uit een rebound. Vlak voor rust maakte goalgetter Serhat Koc gelijk 1 - 1, maar de eindstand werd dankzij invaller Isa Kizile 1 - 2, zodat DVS'33 met de wisselbeker naar huis ging.

SDC oefent nog tegen twee ploegen uit de zondag hoofdklasse: Dieze West op dinsdag 9 augustus thuis en ook thuis tegen SDO uit Bussum om 14.30 uur.