• Archief BDU Media

SDC Putten verzaakt tegen Berkum

PUTTEN SDC Putten gaf niet thuis tegen Berkum, dat een relatief makkelijke overwinning kon boeken op de Putter Eng: 2-4. Trainer Michael van den Berg noemde het verlies 'helemaal verdiend'.

Marco Jansen

Berkum had duidelijk geleerd van de uitwedstrijd (0-3 voor SDC). ,,Toen vond ik hun heel naïef spelen, met heel veel druk naar voren. In de omschakeling kregen wij toen heel veel kansen. De ruimtes om te counteren waren groot. Dat deden zij nu een stuk beter. Ze hadden een verdediging neergezet van vier man en daarvoor nog een blok van twee. Daar kwamen we lastig langs, ook omdat we veel te slordig waren in de passing'', sprak trainer Michael van den Berg. Rob Knul zorgde nog wel al na drie minuten voor 1-0 door vrijstaand bij de tweede paal een voorzet van Wilbert Thomassen in te tikken. ,,Ik was heel blij met die vroege voorsprong, want het was heel warm en sta je achter, dan heb je daar nog meer last van. De eerste tien minuten was er nog niks aan de hand, maar daarna hadden we op de een of andere manier geen grip meer op hun spel. Berkum stak veel meer energie in de wedstrijd. Daar hadden we veel moeite mee en we kwamen zelf niet aan voetballen toe. De passing was te ver voor of achter de man, waardoor we elke keer moesten omschakelen. Na de 1-1 van Jason Huisman, die ik van ons heel slecht en niet des Puttens verdedigd vond, hebben wij amper gevoetbald. Het was een van de slechtste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld met Putten.''

De 1-2 van Marc van der Meulen viel uit een strafschop, waarbij Van den Berg zijn twijfels had 'de scheids floot op appelleren'. In de slotfase liep Berkum via Johnsen Bacuna en Thom Kooke nog uit naar 1-4, waarna Rick van den Brink de eindstand op 2-4 bepaalde. ,,Een afstandsschot van twintig meter, prachtig in de bovenhoek. Maar minder spannend, omdat we daarvoor al wel tien kansen hadden weggegeven. Hun ruime overwinning was helemaal verdiend.'' SDC heeft op Koningsdag een vrije zaterdag en speelt op 4 mei een uitwedstrijd in Rijssen tegen nummer twee Excelsior'31.