• Olaf Kraak

SDC Putten in voorbereiding tegen Feyenoord

PUTTEN De nieuwe trainer van SDC Putten, Michael van den Berg, reageerde enthousiast dat Feyenoord op 15 juli op bezoek komt in Putten. ,,Voor mij en vooral voor de spelers, om tegen spelers te spelen die je normaal alleen van de tv kent. Niet teveel tactische opdrachten en vooral genieten is het advies."

Maarten van der Meer

Feyenoords teammanager Bas van Noordwijk: ,,Het is bijzonder dat we tegen SDC oefenen, want alleen Lisse is de andere amateurvereniging waartegen geoefend wordt. We wisten dat SDC vaker bvo's ontvangt en dat de accommodatie goed is. Feyenoord gaat dezelfde dag terug naar Rotterdam om daarna van 18 tot en met 23 juli een trainingskamp te beleggen in Oostenrijk." Feyenoord komt met een complete selectie naar Putten, dus inclusief internationals en nieuwe aankopen. Verder zal ook de kampioensschaal in Putten te zien zijn.

INDELING De competitie-indeling is ook bekend. SDC komt uit in de hoofdklasse B en speelt tegen Ajax, AZSV, Berkum, CSV Apeldoorn, DFS, Eemdijk, Exselsior'31, Huizen, HZVV, NSC Nijkerk, SC Genemuiden, Sparta Nijkerk, Staphorst, Urk en Zuidvogels.

Het oefenprogramma van SDC ziet er als volgt uit: 15 juli Feyenoord om 14.30 uur, 1 augustus tegen Spakenburg uit om 20.00 uur, 4 augustus tegen Huizen thuis om 20.00 uur, 8 augustus de Veluwe-Cup: SDC-SDV Barneveld en DVS'33-CSV Apeldoorn beide om 19.30 uur en 12 augustus Veluwe-Cup: CSV Apeldoorn-SDV Barneveld 13.15 uur en SDC-DVS'33 15.30 uur, 15 augustus Magreb'90 thuis om 20.00 uur en 22 augustus tegen Nunspeet thuis om 20.00 uur.

WISSELINGEN Uit de selectie zijn vertrokken: Justin van Groen en Rocco Keizer naar DOVO, Sven Onclin naar Unicum, Jerald Reina naar WSV Apeldoorn en Wim Riphagen naar Oene. Nieuw zijn: Jefta van den Broek van VVZ'49, Max Degenaar van Lunteren en Sander Duits van Go Ahead Eagles en een aantal jongeren uit de junioren, die de kans krijgen om voor de selectie in aanmerking te komen.

Deze laatste groep was afgelopen zaterdag te bewonderen in de oefenwedstrijd tegen NSC. Het was een prima strijd die gelijk opging. Van SDC werden, voor de rust, twee ballen van de lijn gehaald en NSC zag een bal net voorlangs het doel gaan. Na de rust scoorde Jurian van den Brink met een kopbal over de keeper 1-0 en Mike Helsingen maakte er 2-0 van. Kort voor tijd kopte Youri Blom uit een hoekschop de 2-1 binnen.