• Gerwin van Luttikhuizen

SDC speelde gelijk tegen SDV Barneveld

PUTTEN Streekderby's zijn altijd spannend, maar leveren geen goed voetbal op. Het laag staande SDV speelde tegen het hoog staande SDC en trainer Hans van Arum had zijn tactiek daar op aangepast. Dus een gesloten verdediging en hopen om met uitvallen te scoren.

Maarten van der Meer

SDC begon met drie invallers, waardoor Joost Heerschop, Martijn Duits en Abdel Cherkaoui om verschillende redenen op de reservebank begonnen. Bij de tegenstander speelden ex SDC- ers Christiaan van de Kamp en Niels Vlugt, die absoluut niet wilden afgaan. Het was Christiaan van de Kamp die het eerste schot loste, maar keeper Manuel Hoogewoning was op zijn post. SDV wist wel een aantal hoekschoppen te forceren, maar zonder gevaar. Bij balbezit van SDC trokken zij zich terug achter de middellijn. Een voorzet van Jerald Reina ging net over het hoofd van de kopklare Rocco Keizer. Er was vooraf afgesproken om twee maal een drinkpauze in te lassen. Tot de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht en het bleef 0 - 0.

Na de rust was bij SDC Jerald Reina vervangen door Abdel Cherkaoui. SDV kwam heel fel voor de dag en SDC werd in de verdediging gedrongen. Spits Rob Krul had nog weinig uit kunnen richten, maar hij week uit naar links. Daar kwam hij vrij en met een fantastisch schot scoorde hij in de verste hoek 1 - 0. SDC trainer Bert van Hunenstijn nam gelijk maatregelen en bracht Joost Heerschop in de ploeg voor Jorn Olthuis. SDC ging beter spelen en vooral Joost Heerschop zocht en omspeelde zijn tegenstanders. In de 64ste minuut plaatste Abdel Cherkaoui een hoekschop op het hoofd van Justin van Groen en die kopte raak 1 - 1. Het spel golfde heen en weer en SDC stichtte gevaar. Het publiek kreeg eindelijk een wedstrijd voorgeschoteld. Uiteindelijk waren beide ploegen tevreden met een gelijkspel . Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

De kopgroep in de hoofdklasse B bestaat uit 6 ploegen: Staphorst, DOVO en ACV 13 punten en SC Genemuiden SDC enCSV Apeldoorn 12 punten. Komende zaterdag speelt SDC thuis tegen Eemdijk om 14.30 uur.