• Henk Hutten

SDC verliest weer in een uitwedstrijd

PUTTEN Het is weer een uitwedstrijd waarin SDC tegen een nederlaag oploopt. Drie overwinningen thuis, maar vier nederlagen buiten de deur, nu met 4-0 tegen koploper Excelsior'31.

Maarten van der Meer

De wedstrijd begon aantrekkelijk en SDC was niet minder in de eerste helft. Na 24 minuten een beetje makkelijk gegeven strafschop, maar die werd door uitblinker Hielke Penterman ruimschoots over geschoten. Twee minuten later werd Jurian van den Brink diep gestuurd en met snelheid ging hij alleen op de keeper af. Een goede schijnbeweging zorgde ervoor dat keeper Melvin Koetsier naar de grond ging, maar Jurian miste de beheersing om af te ronden en de bal ging naast. Vlak voor rust scoorde Cem Kose uit een voorzet van Niek Davina 1-0.

Na rust veranderde de thuisclub van tactiek en trok zich terug op eigen helft. SDC dorst niet de lange bal te spelen en combineerde in traag tempo in de achterhoede. Excelsior wachtte met succes op een foutje wat gelijk werd afgestraft Hielke Penterman, die scoorde uit een pass van Niek Deurma 2-0. Dat herhaalde zich in de 65ste minuut, maar toen scoorde Hakim met een fraaie lob, van wel 45 meter, over de voor zijn doel staande Manuel Hoogewoning 3-0. De wedstrijd was gespeeld en Hielke Penterman maakte er nog 4-0 van met een schuiver.

Komende zaterdag speelt SDC weer uit tegen medekoploper Berkum om 14.30 uur.

Foto uit archief.