• Foto: Archief BDUmedia.

    Henk Hutten

SDC wint en blijft in de hoofdklasse

PUTTEN Doordat SDC de moeilijke uitwedstrijd tegen Achilles Veen met 1-3 won, heeft het zich op eigen kracht weten te handhaven in de hoofdklasse. Ze staan nu op de zevende plaats. Sven Onclin was nog geschorst en Quincy van de Leuv speelde voor Gilbrano Plet.

Maarten van der Meer

Trainer Bert van Hunenstijn vindt dat Achilles Veen het beste voetbal speelt in de hooofdklasse A, dus SDC was gewaarschuwd. Achilles had meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Een hard schot van Rowin van Laanen werd door keeper Manuel Hoogewoning bekwaam gestopt. Een minuut later speelt Rocco Keizer Quincy van de leuv aan op links, die speelt zijn tegenstander uit en schiet de bal in de verste hoek binnen 0-1. Pal voor rust zet Quincy van de Leuv de bal voor en Rocco Keizer kopt raak 0-2.

Na rust zet Achilles aan om de wedstrijd te keren. SDC liet ze komen tot de zestien meter en daar ging de boel op slot. Achilles had duidelijk moeite met deze tactiek. Als vervolgens Rocco Keizer diep wordt aangespeeld en die het duel wint met de laatste man en 0-3 scoort, is de buit binnen. Achilles probeert van alles, maar SDC haalt ballen van de lijn en keeper Manuel Hoogewoning stopt alles, zodat de goal niet valt. Kort voor tijd redt Enis Ulisan nog de eer en wordt het 1-3.

SDC heeft het gered en Rocco Keizer is nog steeds topscorer met twintig doelpunten en blijft ook het volgend seizoen bij SDC voetballen. Abdelmoumin Cherkaoui verruilt NSC voor SDC. Komende zaterdag speelt SDC thuis om 14.30 uur tegen SVL.