• Bart Nieuwenweg is zijn tegenstander kwijt en speelt de bal door op ploeggenoot Rob Stoffelsen.

    Foto: Jan de Roo Fotografie
  • Foto: Marco Jansen
  • Foto: Marco Jansen

SDO maakt indruk en wint topper van De Meeuwen

PUTTEN In een bomvolle en zinderende Meeuwen-hal won SDO/VerzuimVitaal de topper van koploper De Meeuwen met 22-27. De spanning in de overgangsklasse B is daardoor volledig terug. Beide teams staan samen aan kop met nog drie duels te gaan en mocht dat zo blijven dan volgt aan het eind van de competitie een beslissingsduel.

De Puttense korfballers begonnen sterk en waren de eerste 15 minuten beter dan SDO. Bij 6-3 was er voor het eerst een gaatje. Thom aan 't Goor maakte 8-4 maar de treffer werd afgekeurd. Meteen maakte SDO er aan de overkant 7-5 van door Jelmer Bijeman, die zijn ploeg op sleeptouw nam. Meeuwen liep van 8-8 naar 11-9, maar bij rust was de stand weer in evenwicht: 12-12, mede door vijf strafworpen aan Kamerikse kant.

Na rust stond Bart Nieuwenweg bij de Meeuwen op, maar hij kon niet voorkomen dat SDO het initiatief overnam. De bezoekers stonden, aangemoedigd door hun fanatieke supportersschare, de hele tweede helft op voorsprong. SDO scoorde na rust over meer schijven en kwam in een flow. Bij de thuisploeg stagneerde het tweede aanvalsvak, waardoor coach Tom Stoffelsen met drie wissels moest ingrijpen. Dat pakte redelijk uit, maar Meeuwen moest forceren en kwam nog vier keer terug op twee doelpunten. SDO gaf de voorsprong echter niet meer uit handen. Bart Nieuwenweg nam de bewaking van Jelmer Beijeman met verve over, maar SDO was collectief sterker en won verdiend met 22-27.

Overgangsklasse B: De Meeuwen - SDO/VerzuimVitaal 22-27 (12-12). Scores De Meeuwen: Rob Stoffelsen 4, Lieveke Meiling 4, Bart Nieuwenweg 3, Esra Ruysink 3, Thom aan 't Goor 2 (1), Marko van Vugt 2 (1) Romy Bijsterbosch 2, Jenneke Broekhuizen 1, Danny van Vloten 1.