• Walther Siksma

Sparta Nijkerk bekert door ten koste van SDC

PUTTEN Best bijzonder dat in vier dagen tijd de derby Sparta Nijkerk tegen SDC plaatsvindt en tweemaal in Nijkerk. Zaterdag won SDC voor de competitiewedstrijd en behaalde zij hun eerste uitoverwinning en gisteren bleef Sparta de baas voor de districtsbeker: 1-0.

Maarten van der Meer

Het was geen beste wedstrijd, maar de inzet vergoedde een hoop. Sparta was niet van plan om weer te verliezen van de Puttenaren, ze waren scherper en hadden een veldoverwicht in de eerste helft. Zonder echt kansen te creeren kwam Sparta in de achttiende minuut op 1 - 0. De manier waarop was een lachertje. Wouter de Bruin hield de bal binnen, die hij achteraf had moeten laten rollen, dan had het een hoekschop geweest. Nu ging hij richting doelman Manuel Hoogewoning en die dacht wegwezen, want als ik de bal oppakt is het een terugspeelbal. Dus samen kwamen ze er niet uit, waarop Ali Alkan de bal in het doel schoot: 1-0. Vlak voor rust scoorde SDC uit een hoekschop, maar de scheidsrechter had een duwfout geconstateerd.

Na rust een veel feller SDC, dat SDC met de rug tegen de muur zette. Een stormloop van aanvallen en doelpogingen, maar zonder resultaat. Het werd overvol achterin bij Sparta Nijkerk en dat is moeilijk voetballen. Een kwartier voor tijd kreeg Donny van der Wal nog een grote kans, maar keeper Manuel Hoogewoning redde met een spectaculaire safe. SDC uit de beker en Sparta gaat door.