• Voetbal: SDCP-Oranje Nassau

    Henk Hutten
  • Voetbal: SDCP-Oranje Nassau

    Henk Hutten
  • Voetbal: SDCP-Oranje Nassau

    Henk Hutten

Vliegende start voor SDC Putten

PUTTEN De ploeg voldeed helemaal aan de verwachtingen van trainer Bert van Hunenstijn, die in de eerste thuiswedstrijd een overwinning verwachtte. De promovendus Oranje Nassau uit Groningen was waarschijnlijk een beetje slaperig uit de bus gestapt, want al na tien minuten stond het 2-0 voor SDC Putten.

Maarten van der Meer

Overrompelend is het juiste woord. Al na vier minuten scoorde Joost Heerschop met een kopbal uit een hoekschop en zes minuten later lag nummer twee in het netje. Het was weer Joost Heerschop, die een voorzet van Jurian van den Brink doeltreffend afrondde. Oranje Nassau was een beetje van de schrik bekomen en trok ten aanval. Een voorzet bij de tweede paal werd door Max Blaauw voor gekopt en Ifeayi Gorissen schoot de bal binnen: 2-1. Deze aansluittreffer gaf de Groningers moed en ze kregen een aantal kansen. Na een half uur kreeg SDC en vrije trap op twintig meter afstand van het doel.

Wie zou hem nemen, er werd vergaderd door Justin van Groen, Martijn Duits en Abdel Cherkaoui. Deze laatste nam hem en hoe in de kruising plofte de bal onhoudbaar binnen. Eigenlijk was hiermee de wedstrijd beslist. Kort voor rust werd het vonnis definitief voltrokken, toen uit een goed lopende aanval Joost Heerschop de bal naar Jurian van den Brink schoof en die schoot de 4-1 binnen. Wat een weelde om met deze stand de rust in te gaan.

Na rust pakte Oranje Nassau de zaken beter aan en drong SDC in de verdediging. SDC liet het gebeuren en concentreerde zich om de verdediging gesloten te houden. Rustgevende factor was het optreden van Thomas Amende en Martijn Duits. Invaller keeper Wim Riphagen moest aan de bak en twee schoten werden door hem betrouwbaar gekeerd. Na rust was Oranje Nassau de betere ploeg, maar doelpunten bleven uit. Sterker nog SDC kreeg kansen en Abdal Cherkaoui schoot tegen de lat. Doordat Iwan Bos vader was geworden en niet zo veel had getraind, was hij reserve. Hij kwam wel Rick van den Brink, die het prima had gedaan, vervangen.

Een combinatie tussen Sven Onclin en Jurian van den Brink werd door keeper Alex van Stralenhof onschadelijk gemaakt. Sven Onclin werd hierna vervangen door Rob Buteren Camilo Bronkhorst kwam voor Jorn Olthuis. De fysiotherapeuten van beide clubs hadden het druk met verzorgen na kopincidenten. De

stand bleef zoals voor die voor de rust was en SDC kon drie punten bijschrijven.

Een goed begin wat vertrouwen geeft, zeker gezien de afwezigheid van keeper Manuel Hoogewoning (weg met het Nederlands straatvoetbalelftal ), Rocco Keizer (na een kopincident zeker een maand in de lappenmand) en Jerry Geurts (geschorst). De ploeg ving het goed op en speelde een prima wedstrijd. Komende zaterdag speelt SDC uit tegen AZSV in Aalten om 14.30 uur, die met 5 - 0 van CSV Apeldoorn won.