• SDC zocht veelvuldig de aanval, maar kwam niet tot scoren.

    Henk Hutten

Weer geen overwinning voor SDC tegen SDVB

PUTTEN In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd heeft SDC genoegen moeten nemen met weer een gelijkspel (2-2). Nu wel goed voetbal in tegenstelling met de uitwedstrijd, waarin SDC slecht presteerde.

Maarten van der Meer

Scheidsrechter Beltman trok acht keer geel en eenmaal rood, wat bewijst dat er wel wat gebeurde in deze derby. SDV doet er alles aan om bij de onderste plaatsen weg te blijven en gezien het spel verdienen ze dat ook.

Al na vijf minuten scoorde Rob Knul uit een voorzet van Onur Tekay 0 - 1. SDC wist gelijk wat hen te doen stond en zocht de aanval. SDC scoorde, maar er werd buitenspel geconstateerd. Joost Heerschop kwam vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot ging naast.

De snelle Jurian van den Brink kwam alleen voor keeper Jeroen van Binsbergen, maar die liep hem finaal onderuit. Het was net buiten de zestien, maar hij kreeg de rode kaart. Jeugdspeler Ruben van de Streek was zijn vervanger. De toegekende vrije trap werd door Martijn Duits tegen de kruising geschoten. Rick Degenaar schoot keihard tegen de keeper op, die de bal echt niet aan zag komen. Rob Buter kopt een voorzet net over het doel, kortom SDC kreeg kans op kans, maar de bal wilde er niet in. Omdat keeper Manuel Hoogewoning het niet eens was met de scheidsrechter die een hoekschop gaf, knalde hij de bal keihard over de zijlijn. Een gele kaart was get gevolg. Trainer Bert van Hunenstijn bracht Rocco Keizer in het veld voor Rob Buter. Die begreep de opdracht door kort voor rust de gelijkmaker binnen te schieten 1-1.

Na rust zocht de teruggekeerde Sven Onclin regelmatig de aanval en probeerde de voorwaartsen in stelling te brengen. SDC ging te gehaast op zoek naar de tweede goal en dat werkt averechts. Natuurlijk ontstonden er kansen en SDV beperkte zich noodgedwongen alleen tot verdedigen. Dan moet zo'n bal net goed vallen, maar het lukte maar niet. Jurian van den Brink ontving zijn tweede gele kaart en het was weer tien tegen tien. SDV pakte de draad weer op en zocht de aanval. Er ontstond een spannend gevecht want het kon nu alle kanten op. SDV begreep dat het best en Rob Knul werd diep gestuurd en via de binnenkant paal scoorde hij 1 - 2.

Martijn Duits werd vervangen door Jerald Reina. Hij was het die in de 89ste minuut een afgemeten voorzet op het hoofd van Marco Keizer schoot, die de gelijkmaker binnenkopte. Mooi weer een lekker pot voetbal het was weer goed toeven op de Putter Eng.

Trainer Bert van Hunenstijn na afloop: ,,We hadden in de eerste helft genoeg kansen, alleen jammer dat we in de tweede helft geen hoog tempo konden spelen. De groep heeft zich herpakt door toch gelijk te spelen."

SDC blijft op de zesde plaats staan, doordat Sparta Nijkerk verloor van CSV Apeldoorn. Door de verschillende afgelastingen speelt SDC komende dinsdag om 20.00 uur tegen de zondag derdeklasser Dinxperlo voor de beker. Komende zaterdag wordt er uit tegen Oranje Nassau gespeeld om 15.00 uur.