• import

Winnend SDC kan naar boven kijken

PUTTEN Door goals van Rob Knul (2) en Kevin van der Vlag was SDC Putten met 3-1 te sterk voor nummer laatst SVZW uit Wierden. Door de tweede winst op rij staat SDC Putten in het linkerrijtje op plek 8 en heeft een groot gat geslagen met de onderste plekken.

Nadat SDC Putten de kansen zelf niet maakte, kwam SVZW onverwacht op voorsprong door een fout van keeper Martin van Barneveld. ,,Hij kreeg een terugspeelbal en wilde de bal over een tegenstander heen spelen, maar schoot tegen hem aan en de bal rolde in één keer in de goal. Zij scoorden uit het niets'', zag coach Michael van den Berg. Een meevaller was een rode kaart voor Karlo Borghuis van SVZW, voor een natrappende beweging.

Na een voorzet van Rob Knul maakte een SVZW-speler hands en kon Knul vanaf de stip de ruststand op 1-1 bepalen. Met een man meer was SDC duidelijk beter. Knul en Van der Vlag drukten het verschil uit. ,,Toen wij op 2-1 kwamen werd het voor hun met tien man een heel moeilijk verhaal. Het had ook 4-1 of 5-1 kunnen worden. Maar dit is een heel belangrijke overwinning.''

SDC (17-24) staat nu tien punten los van nummer 13 CSV Apeldoorn met een duel minder gespeeld. ,,Dat zijn 13 verliespunten. We staan in het linkerrijtje met de mogelijkheid om nog wat verder te stijgen. We kunnen wat vrijer spelen en wat meer naar boven kijken.''

Zaterdag tegen Staphorst zal het volgens Van den Berg moeilijk genoeg worden. Staphorst verloor verrassend met 2-0 van Berkum; in Putten werd het 2-3 voor de Overijsselse nummer 4. ,,Dat vond ik geen terechte uitslag: wij hadden minimaal een punt verdiend. Het gevaar van Staphorst is dat ze makkelijk een goal kunnen maken. Ze staan een stuk hoger dan wij en tot zaterdag hadden ze de minste verliespunten. Of ze titelkandidaat zijn kan ik moeilijk beoordelen, maar ze spelen al jaren in de top van de hoofdklasse'', aldus Van den Berg, die in Martijn Brakke en Rob Mijnheer bepalendespelers ziet bij de opponent.