Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers

REGIO - Jaarlijks neemt Staatsbosbeheer zo'n 5.000 mensen mee naar diverse wildexcursies op de Noord Veluwe in het Vierhouter-, Nunspeter-, Zandenbos en Speulderbos. Zowel de bewoners van Nunspeet, Vierhouten, Garderen en omgeving als de vele toeristen van campings en bungalowparken in de buurt. De excursies bestaan uit een wandeling naar de Wildarena Hemellootjes in het Vierhouterbos; de Wildarena Witte Hoogt in het Speulderbos, een vollemaanwandeling of een van de andere wildexcursies in schemer of duister, waar van alles wordt verteld over het wild wat op de Veluwe leeft. En uiteraard hoopt men wild te laten zien tijdens de excursie.

Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers een onvergetelijke wild beleving op een van deze wildexcursies te geven.

Je vindt het leuk om bezoekers te enthousiasmeren voor het wild op de Veluwe en maakt mensen graag deelgenoot van unieke natuurbelevingen. De werkzaamheden bestaan uit:

Groepen mensen wandelend of met ecokar rondleiden.

Een compleet verhaal vertellen over wild en faunabeheer en het beleid van Staatsbosbeheer

Voorbereiden vooraf en opruimen nadien

Het begeleiden van specifieke activiteiten/thema's; wild, faunabeheer en bronst

Je bent/kunt;

Goed spreken voor groepen, weet de aandacht vast te houden

Gemotiveerd om de wensen van de groep te vervullen

Bereid kennis op te doen over verschillende onderwerpen, met name over wild

Omgaan met kritische vragen van bezoekers

Computer vaardig; email ontvangen en verzenden

Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. Op onregelmatige tijden, meestal in de avonduren.

Waar is het?

Wildarena Hemellootjes, vollemaan wandelingen, bronstexcursies en Veluwe bij nacht in het Vierhouterbos, vanuit Vierhouten. Wildarena Witte Hoogt, bosuilen, vollemaan wandelingen en groepsaanvragen in het Speulderbos, starten vanuit de werkschuur in Drie (gem. Ermelo)

Je bent bereid om ook op andere plekken op de Veluwe excursies te geven.

Men wordt ingewerkt door de boswachters. Daarna loop je een proefperiode mee met een ervaren vrijwilliger. Gedurende het jaar zijn er diverse teambijeenkomsten waarin diverse onderwerpen aanbod komen. Er wordt een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied geboden, leuke collega's en enthousiaste bezoekers.

Je krijgt een abonnement op het kwartaalmagazine 'Naar Buiten' met kortingspas. Je krijgt het vrijwilligersmagazine 'Veldpost' thuisgestuurd en je ontvangt vrijwilligerskleding. Ook ontvang je een kleine onkosten- of reisvergoeding.

Geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 6 maart een e-mail met een korte motivatie naar boswachter Monique Zondag via m.zondag@staatsbosbeheer.nl

Meer vacatures: www.staatsbosbeheer.nl/vrijwilligers

(archieffoto BDUmedia ter illustratie)