• Astrid van Schaik kijkt uit naar de officiële opening van het nieuwe Stroud.

    Maranke Pater
  • André van Zoeren: ,,Ik had niet durven dromen dat ik ooit zo'n waanzinnig mooi nieuw bedrijf zou mogen gaan draaien.''

    Maranke Pater
  • Jeugdpunt Putten en JongPutten hebben hun plekje op de vide gevonden.

    Maranke Pater

Stroud bijna klaar voor opening

PUTTEN Nog een paar dagen geduld en dan wordt Stroud officieel heropend. Astrid van Schaik, voorzitter van Stroud en André van Zoeren, gastheer van Stroud, kijken terug op enkele intensieve maanden en blikken vooruit op de toekomst.

Maranke Pater

Bruisend, verbindend, spraakmakend en spin in het web. Het is de nieuwe visie van het bestuur van Stroud en deze waarden vinden hun weerklank in het nieuwe interieur. De kleuren groen, bruin en oker voeren de boventoon in de nieuwe foyer van Stroud. Van Schaik: ,,Onze foyer moet een plek worden van ontmoeting en daar passen deze aardse kleuren goed bij. We hebben het kleurenthema aangepast op Putten Bomendorp. De meeste muren zijn wit, maar in elk vertrek zijn houten wanden van de oude schroten uit de foyer met daarachter een kleur. We hebben voor de houten wanden materialen uit het oude Stroud hergebruikt." 

De bar van Stroud is verschoven zodat de indeling volledig kon worden aangepast. Van Schaik: ,,Onze architect heeft goed gekeken hoe we optische ruimte konden creëren." Wie verder loopt komt op het Zorgplein terecht, waar verschillende zorgpartijen hun intrek hebben genomen. Op een vide hebben Jeugdpunt Putten en JongPutten hun plekje gevonden, beneden is de Stichting Welzijn Putten rijk vertegenwoordigd samen met Atlas Zorg. Van Schaik: ,,Tijdens de verbouwing kwamen de werklieden nog de originele spanten van het eerste Stroudgebouw tegen. Bij de officiële opening komt ook de burgemeester van het Engelse plaatsje Stroud - waar wij de aanzet door de ontvangst van de gelden na de oorlog het gebouw aan te danken hebben - langs en dan is het mooi dat we zo'n historie kunnen laten zien."

Er zijn diverse spreekkamers en vergaderruimtes gerealiseerd waar de zorgpartijen gebruik van kunnen maken. Momenteel maken onder meer SWP, de Countrylinedancers, de Evangelische Gemeente, de Seniorendansclub, de Kajuitzangers en de toneelvereniging Ernst en Luim  gebruik van de theaterzaal. Beheerder André van Zoeren: ,,Qua vaste huurders zitten we op het moment aan het maximum. Er is meer vraag naar ruimte dan wij kunnen bieden."

Vier weken geleden trok Van Zoeren in de nieuwe setting. Van Zoeren: ,,In april 2017 startte de verbouwing. We moesten alle ruimten leeg maken voor de bouwvakkers. Ik heb maandenlang met een tijdelijke bar met spoelkeuken moeten werken en dat was even behelpen, het voelde echt als kamperen." De oude bar was in een goede staat, maar de inrichting van het horecagedeelte liet wat te wensen over. Het grootste deel van de oude bar is hergebruikt, zo is de vaatwasser en de afzuigkap mee verhuisd naar de nieuwe keuken. Van Zoeren: ,,Toen ik 3,5 jaar geleden hier begon als gastheer had ik niet durven dromen dat ik ooit zo'n waanzinnig mooie nieuw bedrijf zou mogen gaan draaien. Op ieder gebied voldoen we aan alle eisen voor een functionerende horecagelegenheid."

Dankzij deze indeling heeft Stroud een nieuw horecaconcept neer kunnen zetten. Van Zoeren: ,,De foyer nodigt niet alleen uit voor koffie en wat lekkers: bezoekers kunnen nu ook komen ontbijten en lunchen. Er zijn veel nieuwe zorgpartijen in Stroud getrokken en zij nemen ook weer andere organisaties mee." Er zijn mogelijkheden gekomen voor het organiseren van grote seminars en congressen, mede doordat de theaterzaal voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Van Zoeren: ,,We kunnen gezelschappen tot 50 personen zelf verzorgen. Als de groep groter wordt maken we gebruik van externe catering."

Langs één van de wanden hangt een expositie van diverse foto's en schilderijen met afbeeldingen die met Stroud te maken hebben. Van Schaik: ,,We zamelen voor deze wand foto's en schilderijen in onder de inwoners van Putten. Het mooiste schilderij of de mooiste tekening of foto wordt uitgeroepen tot winnaar tijdens de officiële opening." De komende tijd worden de laatste puntjes op de i gezet. Het pand wordt aan de buitenkant wit geverfd, maar vanwege de tegenvallende weersomstandigheden kan dit niet eerder geverfd worden dan over een paar maanden.

 

De officiële opening voor genodigden is aanstaande zaterdag en de publieksopening vindt op zaterdag 27 januari plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om op 27 januari te komen kijken naar het nieuwe gebouw en haar gebruikers. Alle gebruikers van Stroud zullen zich tijdens de open dag op een ludieke manier presenteren.

Voor meer informatie: www.stroud.nl.