• De jubilarissen werden tijdens het jaarfeest in het zonnetje gezet.

    Antonie Dijkgraaf
  • Antonie Dijkgraaf

Trouwe leden gehuldigd bij mannenkoor Con Amore

ELSPEET Tijdens het jaarfeest van het mannenkoor Con Amore uit Elspeet werden ook de jubilarissen gehuldigd. Voorzitter Gerbert Kuijt had een drukke avond met zeven jubilarissen. En zoals het betaamt kregen ze allemaal hun oorkonde en daarbij behorende speldje van edelmetaal.

Eric Kroes

De meeste jubilarissen weten nog precies hoe ze lid zijn geworden. Helaas kon Bertus Vlijm niet aanwezig zijn vanwege ziekte maar zijn vijftig jarig lidmaatschap mag zeker niet ongenoemd blijven. De tweede jubilaris is Qirijn Westdorp. Westdorp stond vijftig jaar gelden weleens stiekem buiten te luisteren bij de Oude School waar het mannenkoor toen nog repeteerde. Corry (Cor) Bossenbroek en Lammert van de Berg betrapten Westdorp omdat ze wat later waren. Maar Westdorp had z'n overall aan dus ging niet mee. Echter een week later zat Westdorp zonder brandstof voor de auto, dus moest Lammert van de Berg komen. Van den Berg riep door de telefoon dat hij wel wilde komen, maar dat Westdorp met hem mee ging naar het mannenkoor.

Ook Gerardus Smit is vijftig jaar lid en hij werd door zijn zwagers gevraagd om lid te worden. Smit laat zelfs verjaardagen schieten voor de repetities en geniet van de vele contacten en gezelligheid. Ook zijn vrouw Greta vindt dit erg leuk en is bij uitvoeringen meestal wel paraat. Voor Bertus Stip kwam het 50 jaar geleden ook door het duo Corry Bossenbroek en Lammert van de Berg dat hij lid werd. Stip is nog even enthousiast en gaat met veel plezier naar het koor.

Dirk Jan Hop werd gehuldigd voor zijn veertig jaar lidmaatschap. Hops vrouw Alie is een begenadigde zangeres en zo kwam hij in contact met het zingen. Het duurde niet lang voordat dat zwager Bela van de Steeg hem kwam overhalen om lid te worden. Oefenen vond hij niet erg en de kinderen ook niet want als de kinderen in bad moesten klonk de baspartij van Hop door de badkamer.

Benny Vos werd 25 jaar geleden zelf lid nadat hij een keer was komen luisteren. Zijn enthousiasme is eindeloos, want repetities mist hij alleen als zijn werk dit niet toelaat. Plezier en energie krijgt Vos van het zingen dus verjaardagen op de vrijdagavonden laat hij gerust aan zich voorbij schieten.

De laatste jubilaris kwam zijn speldje ophalen ondanks dat zijn jubileum al vijf jaar geleden was. Voorzitter Gerbert Kuijt: ,,Door omstandigheden heeft Kees z'n speldje van 25 jaar niet opgehaald. Maar onlangs hoorde Kees over het jaarfeest van het mannenkoor." Henk van den Hardenberg ook lid van Con Amore hoorde van Kees de volgende opmerking: ,,Dan kan ik mooi mijn speldje alsnog ophalen." Henk van den Hardenberg heeft (in samenwerking met Jantien) geregeld dat Kees zijn speldje op kon halen zonder dat Kees dit van te voren wist.

Een mooie avond werd afgesloten met bloemen voor alle partners van de jubilarissen.