• Slagerij Boeve

Tweemaal goud voor rookworsten uit Uddel

UDDEL Slagerij Boeve aan de Elspeterweg 38 uit Uddel won twee keer goud met rookworsten op de 44ste nationale slagersvakwedstrijd in Arnhem. Alle ambachtelijke slagers werden in de gelegenheid gesteld het komende rookworstseizoen zeer goed voorbereid van start te gaan.

,,Het leek ons een goed idee om hier aan mee te doen. Juist omdat we vorig jaar een nieuwe rookkast gekocht hadden en hier eerst even mee moesten stoeien. Maar nu hebben we het goed onder knie en durfden we het wel aan om onze fijne en grove rookworst naar Arnhem te brengen", legt het bedrijf uit.

,,Heel spannend allemaal. Maar toen we de rookkast open deden, waren we er al bijna van overtuigd dat het wel goed moest komen."  Een paar dagen later kregen ze per post al bericht dat ze in de prijzen vielen. En op zaterdag 13 oktober werden de medewerkers uitgenodigd voor een diner in het van der Valk Hotel in Duiven. Maar liefst 250 inzendingen waren er.

,,Met een beetje kriebels in de buik gingen we er naar toe. Daar werd onze grove rookworst bekroond met 'goud' en onze fijne rookworst bekroond met 'goud met ster'. Supertrots zijn we allemaal. En dat willen we met onze klanten vieren. Vrijdag en zaterdag 19 en 20 oktober kunt u onze gouden worsten komen proeven, De gouden loper ligt voor u uit. En de tweede rookworst is voor de halve prijs.