• Archief BDU Media

Veel te weinig passagiers voor Veluwe Express

VELUWE De speciale toeristische busverbinding tussen recreatieparken en toeristische trekpleisters zoals attracties en binnensteden, de Veluwe Express, heeft dusdanig minder reizigers getrokken dan vooraf was ingeschat, dat de VeluweBoard heeft besloten om de pilot in de bestaande vorm niet door te zetten. Minder reizigers gebruikten de bus terwijl er toch sprake is van een stijgend aantal gasten op de Veluwe. De samenwerkende Veluwepartners maken een pas op de plaats met de pilot voor de Veluwe Express. In 2019 rijden er geen bussen.

Vorig jaar reden de bussen vooral tussen de recreatieparken in Hoenderloo en de attracties en de binnenstad van Apeldoorn. Daar kwamen voldoende reizigers op af en dat maakte dat bij de Veluwe Express dit jaar ook Arnhem en Barneveld werden betrokken in de pilot. Daar waar op 16.000 klanten was gerekend, hebben er uiteindelijk slechts 2.000 gebruik gemaakt van de Veluwe Express.

Voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld ziet nieuwe kansen: ,,Na de teleurstelling van de tegenvallende resultaten, hebben we nog eens met elkaar herhaald wat de achterliggende gedachte is bij het vervoer op de Veluwe: een sterke Veluwe beleving maar ook duurzaamheid, bescherming van natuur en landschap. Maar wil je dat goed doen en daar de juiste partijen bij betrekken, heb je wel wat tijd nodig. Vandaar het besluit om in 2020 verder te gaan met de pilot en dan met een sterkere link naar duurzaamheidsdoelstellingen."