• Theater Veluvine biedt komend seizoen een breed programma aan.

    Wijnand Kooijmans

Veluvine klaar voor nieuw theaterseizoen

NUNSPEET Theater Veluvine is klaar voor het nieuwe seizoen. Dat kon het publiek ervaren tijdens de preview in de Rabozaal. Ruim tweehonderd mensen namen de gelegenheid te baat kennis te maken met de komende voorstellingen. En om te genieten van enkele optredens, zoals van Herman in een bakje Geitenkwark, die hierbij ook de zaal betrekken.

Wijnand Kooijmans

Bekende gezichten, maar ook nieuwe. Zoals Andy & Melissa die hun theatershow aan het opbouwen zijn in het Nunspeetse theater, maar ook het resultaat daarvan donderdag 29 september laten zien. Vanuit eigen omgeving komen 120 leerlingen die balletles volgen in Nunspeet op het podium. Een voorproefje was alvast te zien, maar er wordt nog volop gewerkt aan de invulling van de rollen, terwijl ook het decor nog moet worden gebouwd en de kostuums gemaakt.

UNIEKS Directeur Hannelore Leusink-Bosch probeert, met programmeur Nikolien van Gelderen, ieder jaar iets unieks naar de Veluvine te halen. Waar ze zelf uitkijkt naar de Kleine Zeemeermin is ze bijzonder in haar nopjes met de komst van het jazzorkest van het Concertgebouw. Naar haar mening op dit moment de beste en meest swingende bigband van Nederland.

ZESTIG Werd tien jaar geleden begonnen met een relatief klein theaterprogramma, inmiddels staan er rond de zestig voorstellingen op het programma. Johan Derksen is met Keeps The Blues Alive zaterdag 20 oktober in de Veluvine. Roué Verder staat op het programma, maar ook de formatie Twente Plat onder het motto 'lachen is gezond'.

A tribute to Freddie Mercury & Queen is zaterdag 17 november te zien, de kerstshow is op donderdag 6 december, wanneer Rhythm of the dance voor een dansspektakel zorgt. Jeans is donderdag 31 januari van het volgende jaar te zien. Rapalje doet zaterdag 16 februari Nunspeet aan.

OMGEVING Uit de eigen omgeving zijn bijvoorbeeld Speelman & Speelman geprogrammeerd, beiden oorspronkelijk afkomstig uit Ermelo. Zij zijn vrijdag 15 maart te gast. Angela Groothuizen komt vrijdag 19 april naar Nunspeet,waarna het seizoen donderdag 9 mei wordt afgesloten met Arie & Silvester, die na tien jaar weer samen op het toneel staan. Tussendoor is de aangrijpende laatste avond te zien in het leven van Maarten Luther King en wordt de wensdroom van Wubo Ockels op het toneel gezet.

JEUGD Voor de jeugd is er een eigen theaterprogramma, maar ook een filmhuis. In alle schoolvakanties staan filmvoorstellingen gepland. In het theaterprogramma zijn er voorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, maar ook vanaf tien jaar. Aan de zesde voorstelling van Vuile Huichelaar wordt een ladiesnight gekoppeld, maar ook mannen zijn welkom.

FILM Het aanbod van de Veluvine is meer dan alleen voorstellingen in het theater. Zo is er iedere vrijdagavond om 20.00 uur een film te zien. Daarnaast zijn er door het gehele seizoen vier exposities te zien. Meer informatie is te vinden op www.veluvinenunspeet.nl.