• Marco Lagemaat

Veluwe Express breidt uit

VELUWE Het komende toeristische seizoen wordt de dienstregeling van de Veluwe Express uitgebreid naar de gemeente Barneveld. De Veluwe Express rijdt nu in de gemeente Apeldoorn, maar brengt tijdens de zomerperiode van 2018 toeristen en vakantiegangers ook naar de centra van Barneveld en Voorthuizen. Het is de bedoeling om ook toeristische attracties in de dienstregeling op te nemen. Het gaat om een proef van een jaar waarvoor het college 15.000 euro uittrekt.

De Veluwe Express rijdt sinds vorig jaar in de gemeente Apeldoorn en brengt toeristen en vakantiegangers van de campings en vakantieparken rechtstreeks naar toeristische locaties, zoals de Koningin Julianatoren, Paleis 't Loo, de Apenheul en het centrum van Apeldoorn.

De dienstregeling van de Veluwe Express wordt tijdens het toeristische seizoen van 2018 uitgebreid naar de gemeente Barneveld, waarbij de toeristische accommodaties, de centra van Barneveld en Voorthuizen én toeristische attracties in de dienstregeling worden opgenomen.

Wethouder Van den Hengel is opgetogen: ,,De Veluwe is de belangrijkste toeristische vakantiebestemming. Barneveld plukt hier – met onze toeristische ondernemers en tal van voorzieningen en activiteiten – ook de vruchten van. De Veluwe Express verbindt en biedt vakantiegangers een leuke manier om de Veluwe en Barneveld te ontdekken."

VAKANTIEGANGERS Toeristen en vakantiegangers worden door de Veluwe Express bij toeristische accommodaties opgehaald en gebracht. Ze hoeven zich niet te bekommeren om het parkeren. Hiermee neemt de bereikbaarheid van de centra van Barneveld, Voorthuizen en Apeldoorn voor toeristen en vakantiegangers toe.

Go Barneveld is positief over de proef met de Veluwe Express. Voorzitter Wilco de Jong: ,,Juist in het hoogseizoen biedt deze busverbinding voor de verblijfstoerist een ideale mogelijkheid om voor de deur van een attractie afgezet te worden. Enerzijds kunnen de gasten van de vakantieparken in bijvoorbeeld Garderen en Voorthuizen op een eenvoudige manier naar Koningin Julianatoren of de Apenheul in Apeldoorn maar ook andersom kunnen toeristen uit Hoenderloo of Beekbergen naar de dagattracties zoals het klimbos of de beeldentuin in Garderen, recreatiegebied Zeumeren of naar de Oud Veluwse Markten in Barneveld. Daarbij wordt het milieu ontzien; dankzij de Veluwe Express laat men de eigen auto staan."