• BDU media

Verkiezingen: Wij Putten de grootste partij

PUTTEN De politieke verhoudingen in Putten zijn bijna ongewijzigd. Dat betekent dat de kans groot is dat het college van burgemeester en wethouders in dezelfde samenstelling kan doorgaan. Dat bestaat uit Wij Putten, ChristenUnie en SGP. Goed voor 12 van de negentien zetels.

Wijnand Kooijmans

De enige partij welke een zetel winst wist te behalen is Gemeentebelangen. Deze partij stijgt van twee naar drie zetels. Mogelijk is hier een deel van de stemmen van de VVD naar toe gegaan. De liberalen hebben niet meer aan de verkiezingen deelgenomen wegens gebrek aan kandidaten. Op de lijst van Gemeentebelangen staat Henk Koornneef, een voormalig raadslid van de VVD.

Wij Putten behoudt de huidige vijf zetels. De ChristenUnie en CDA behouden ieder vier zetels al is het verschil in stemmen tussen beide partijen maar 0,1 procent. De SGP behoudt drie zetels.

De lijsttrekkers van de partijen zijn, ondanks dat ze liever winst hadden gezien voor hun partij, in algemeenheid tevreden met de uitslag. De coalitiepartijen zien hierin de bevestiging dat hun beleid wordt gesteund door de kiezer.

De opkomst is 65,5 procent. Dat is iets lager dan vier jarig geleden. Toen was de opkomst 66,3 procent. 

Lees hier de volledige uitslag van Putten.