• De Vierhouter voetballers kwamen er bijna niet aan te pas tegen Otterlo.

    Bram van den Heuvel

Vierhouten '82 nog steeds zonder punten

VIERHOUTEN De Vierhouter voetballers speelden afgelopen zaterdag aantreden op het nieuwe voetbalcomplex bij sv Otterlo. Vierhouten'82 had nog geen enkele punt bij elkaar gespeeld en het is ook deze wedstrijd niet gelukt om punten te halen. Het verschil in klasse binnen de lijnen was eigenlijk niet echt groot als dat je zou verwachten, maar het scorend vermogen van Otterlo bleek groter te zijn.

Eric Kroes

Dat verschil in klasse tussen beide elftallen verraste Vierhouten trainer Jan den Herder niet echt, want zijn selectie is nu nog erg smal en ook daarachter heeft Vierhouten geen brede basis met jeugd of andere seniorenteams. Jan den Herder: ,,De eerste helft hebben we zeer goed weerstand geboden. Natuurlijk mogen zij het spel maken want zover zijn wij nog niet als elftal."

De trainer had de twee backposities ingevuld met verdedigers uit Vierhouten 2 om zijn middenveld in takt te kunnen laten. Hiermee nam de oefenmeester een risico maar dat pakte toch redelijk goed uit. Voor de openingstreffer van Otterlo via een corner, was zelfs een klein foutje van de Vierhouter doelman voor nodig om Marco van Rooijen te laten scoren, 0-1.

Vierhouten verloor de moed op een goed resultaat nog niet en bleef gegroepeerd spelen. Dat leidde tot een veldoverwicht voor de thuisclub, maar niet tot meer doelpunten tot aan de theepauze. Vierhouten kreeg zelfs de beste kans aangeboden door Otterlo verdediger Niels Blotenburg die opzichtelijk in de fout ging. Jan den Herder: ,,Daar kregen we een enorme kans en iedereen had deze eigenlijk al geteld maar doelman Bas Pol kwam met een geweldige redding. Erg jammer want hier hadden we zomaar weer gelijk kunnen staan."

In de tweede helft bleef Otterlo gewoon aanvallen zonder echte risico's te nemen. Otterlo trainer Ronald Lieftink: ,,We hadden afgesproken dat we geen risico zouden nemen. Dat lukte op die ene fout na prima en dan houd je ook achterin de nul gemakkelijk vast." De kwaliteit ligt bij Otterlo voorin met Laurens Foekens, Marco van Rooijen en later ook met de pas 15-jarige Sven Staal. Uiteindelijk wist Marco van Rooijen de wedstrijd te beslissen met een tweede en derde treffer waardoor de 3-0 als eindstand genoteerd kon worden.

Trainer Jan den Herder: ,,Helaas hebben we nog geen punten maar we gaan steeds beter spelen en dat zal zich op den duur uitbetalen in punten. Daar zijn we met ons allen van overtuigd."

Zaterdag gaat Vierhouten'82 opnieuw de strijd aan met een elftal dat goed aan de competitie is begonnen. vv Barneveld is dan te gast in Vierhouten, 15.00 uur.