• Didi Dorrestijn met de voorzitter van Plaatselijk Belang Garderen Ton van Krevel.

    Marit Hop

Wethouder Dorrestijn: 'Graag zou ik het nieuwe dorpshuis realiseren'

GARDEREN Tijdens de jaarlijkse vergadering van het Plaatselijk Belang was er voor de inwoners van Garderen al even de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe CDA-wethouder van Barneveld: Didi Dorrestijn. Verschillende plannen liggen klaar voor realisatie om een 'tot de verbeelding sprekend' Garderen tot een nog mooier dorp te maken.

Marit Hop

 

Dorrestijn is door de gemeente Barneveld ruim een half jaar geleden benoemd als CDA-wethouder op het gebied van Energie & Duurzaamheid, onderwijs, sport, cultuur, de openbare ruimte, vastgoed, bedrijfsvoering en een aantal andere projecten. Dorrestijn was enthousiast en zag zichzelf in het hart en in het midden van de Barneveldse samenleving en solliciteerde ondanks haar drukke gezinsleven op de functie. ,,Wethouder zijn is naast een drukke baan ook een mooie baan met veel uitdagingen en afwisseling. Mijn man en kinderen trappen weleens op de rem als ik teveel met werk bezig ben," aldus Dorrestijn. ,,Het mooiste aan Barneveld vind ik dat er negen dorpen zijn, deze dorpen zijn verspreid over de hele gemeente. Er zijn kleine dorpen maar ook Barneveld met alle voorzieningen. Dat geeft een mooie balans en veel afwisseling.''

DORPSHUIS In Garderen is een hoop te realiseren, maar het is op zichzelf staand al een mooi dorp zo noemt Dorrestijn: ,,Garderen ligt mooi verscholen in het bos en laat ook veel geschiedenis zien, zo was de kerk ooit een herkenningspunt voor schepen op de Zuiderzee. Garderen mag trots zijn op het aantal winkel voor een klein dorp, dat maakt Garderen ook erg leuk!" In Garderen zijn verschillende verbeterpunten die op de lijst van de gemeente Barneveld staan om te realiseren. ,,Ik wil heel graag dat het nieuwe dorpshuis in 2018 gebouwd gaat worden, hier komt onder andere een goede sportzaal in zodat sport en verenigingen ook weer goed onderdak krijgen. Ook het onderhoud van paden is erg belangrijk omdat wandelen en fietsen in Garderen heel aantrekkelijk is. Ik zou graag willen dat inwoners en bedrijven in Garderen hun energie duurzaam gaan opwekken, energie besparen vind ik erg belangrijk.''

DUURZAAM Samen met het Plaatselijk Belang kijkt Dorrestijn op dit moment naar de mogelijkheden om energie te besparen en om energie duurzaam op te wekken. ,,Er is al een duurzaamheidslening; mensen kunnen geld lenen tegen een lage rente om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Ook met bedrijven gaan wij in gesprek over maatregelen om energie te besparen. Afgelopen maand hebben mensen ook de hobbels in de fietspaden kunnen melden bij de gemeente, dat willen wij aanpakken. Ik houd zelf ook erg van fietsen en geniet dan ook enorm van het prachtige buitengebied."

Garderen heeft nog alle tijd om kennis te maken met wethouder Didi Dorrestijn. ,,Ik ben wethouder van de hele gemeente en alle dorpen. Als er leuke dingen te beleven zijn, nodig me dan gerust uit", zo stelt Dorrestijn. ,,Ik heb inmiddels mogen ervaren dat Garderen een hechte gemeenschap is, ik voel me er welkom!"