Wildspieden bij arena Hemellootjes

VIERHOUTEN In de bossen bij Vierhouten staat de Wildarena Hemellootjes. Een plek die alles heeft om wild te zien, een wildakker, beschutting, ruimte en rust.

Vanuit deze wildobservatiepost hebben bezoekers een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, moeflons, reeën en damherten zich graag laten zien. Daarmee is dit de enige observatiepost op de Veluwe waar je deze vijf wilde dieren kunt zien. De Wildarena is alleen onder begeleiding van de natuurgids van Staatsbosbeheer te bezoeken, en alle excursies starten bij hotel de Vossenberg te Vierhouten.

Na een korte inleiding, onder het genot van een kopje koffie/thee, wandelen de deelnemers onder leiding van de Natuurgids vanuit het dorp Vierhouten naar het bos. Via een spannend, donker en slingerend pad komen ze bij deze unieke plek waar iedereen zo stil mogelijk plaats zal nemen op de bankjes. Het verblijf hier duurt ruim een uur, in de hoop de wilde dieren te bespieden. Als de zon onder is, wandelen we gezamenlijk weer terug.

Data: 2 maart; 15 maart; 22 maart; 15 april; 26 april; 6 mei; 18 mei; 4 juni; 9 juni; 18 juni; 1 juli; 9 juli; 13 juli; 17 juli; 26 juli; 13 aug; 17 aug; 27 aug; 8 sept; 13 okt.

Starttijd: varieert gedurende het seizoen, beked bij aanmelden.

Startlocatie: Hotel Restaurant de Vossenberg, Elspeterbosweg 1, 8076 RA Vierhouten

Duur: +/- 2,5 uur.

Kosten: volwassenen € 14,95 kinderen van 8 t/m 12 jaar € 12,95

Online reserveren: http://www.staatsbosbeheer.nl/wittehoogt