Wildspotten op de Veluwe

REGIO In het mystieke bos van de dansende bomen, het Speulder- en Sprielderbos, staat Wildarena de Witte Hoogt. Midden in een rustgebied voor het wild ligt deze idyllische plek om wilde dieren te spotten. Vanuit de overdekte wildobservatiepost midden in het bos is er vrij uitzicht op een open plek, waar edelherten, reeën en wilde zwijnen zich regelmatig van dichtbij laten zien. Een verrekijker is bijna niet nodig. Deze excursie is een unieke natuurbeleving die start in Drie (Ermelo). De Wildarena is alleen onder begeleiding van Staatsbosbeheer te bezoeken.

Deelnemers worden opgehaald door de Natuurgids en krijgt een kopje koffie of thee in de ontvangstruimte. Na een kort verhaal over het Speulder- en Sprielderbos en haar wilde dieren, vertrekken ze het bos in. Met de electrische 'Speulderbus' rijden ze stapvoets en geruisloos naar het rustgebied van het wild. Daar stappen ze uit en lopen tien minuten in alle stilte, via een slingerend excursiepad, naar de Wildarena. Hier is het wachten op wat komen gaat.

De excursies worden gehouden op 28 mei; 10 juni; 16 juni; 26 juni; 2 juli; 10 juli; 16 juli; 24 juli; 5 aug; 11 aug; 19 aug; 26 aug; 3 sept; 15 sept; 19 okt.

De start is op de parkeerplaats Boshuis Drie, Sprielderweg 205, Drie (Ermelo). De boswachter haalt de deelnemers hier op. De excursie duurt zo'n 2,5 uur.

Kosten: volwassenen € 14,95 kinderen van 8 t/m 12 jaar € 12,95

Online reserveren: http://www.staatsbosbeheer.nl/wittehoogt

Deze excursie is ook op aanvraag voor groepen te reserveren. Info en reserveren groepen: veluwe@staatsbosbeheer.nl.