• Ook dit jaar kan er weer geschaatst worden tijdens het Winterfeest.

    Erik Rudolfs

Winterfeest in Putten voor jong en oud

PUTTEN Winkelcentrum Putten wordt zaterdag 15 december van 14.00 tot 21.00 uur omgetoverd tot een winters decor. Met een sfeervolle schaatsbaan, kerstmarkt, live muziek, verrassende kinderactiviteiten en lekker eten heeft het Winterfeest voor ieder wat wils.

WCP (Winkelcentrum Putten), VVV Putten en het WCP-Activiteitenteam zetten de komende dagen de laatste puntjes op de 'i' en dan kan iedereen genieten van het Winterfeest-programma. Dit jaar kan er weer geschaatst worden tijdens het Winterfeest. Schaatsen zijn gratis te leen. 

WEDSTRIJD Kunstenaars gaan de strijd met elkaar aan tijdens de wedstrijd ijssculpturen carven. Van grote ijsblokken maken zij de mooiste kunstwerken. De kunstenaar die het mooiste kunstwerk maakt, gaat naar huis met de wisselbeker. Kinderen die willen ervaren hoe het is om een ijssculptuur te maken, kunnen dit zelf onder deskundige begeleiding proberen.

WINTERTHEATER Nieuw dit jaar is het Wintertheater waarin verschillende dansgroepen en koren zullen optreden. Zo zullen de kinderen van de Gelderse Balletscholen, Badabounce, Orion en Dansstudio Annemieke Bais mooie performances geven. Naast de verschillende optredens zal er ook een kunst expositie zijn met o.a. schilderijen, keramiek, hoeden en andere kunstwerken.

In de historische Oude Kerk kunnen bezoekers genieten van het mini-kerstconcert 'In de stal van mijn hart'. En een echte stal beleven kan bij de levende kerststal voor de Hema. Naast al deze optredens komen bezoekers in het centrum op diverse plekken nog veel meer sfeervolle live muzikanten en bijzondere acts tegen. De band NedNeed treedt op bij de Dikke Deur en er is een spectaculaire lichtshow 'Street of Lights' bij de Modestal.

KERSTDECORATIE Als vanouds wordt er weer een kerstmarkt gehouden, waar kerst- en winterproducten te koop. Ook zijn er allerlei activiteiten. Bij Pluk & Proef kunnen bezoekers een eigen kerstdecoratie maken. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo zijn er vers bereide wintergerechten, oliebollen, poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen op de kerstmarkt. La Culina heeft dit jaar de Hagelpastadag.

KINDEREN En ook voor de kinderen belooft het een feestje te worden, want het Winterfeest staat bol met gratis kinderactiviteiten, zoals een Meet & Greet met Olaf en de Disneyprinsessen, de Schaatsbaan, een ballonnen-glow-optocht en het sprookjesachtige Winterwonderland plein van KindCentrum Putten waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen en marshmallows smelten bij het kampvuur. Ook is het mogelijk een rondritje te maken in het wagentje met paard Bartje.

Belangstellenden kunnen voor uitgebreide informatie en het programma kijken op www.winkelcentrumputten.nl