• BBS Food

2 Sisters Storteboom neemt failliet Barnevelds bedrijf over

PUTTEN BBS Food heeft een doorstart gemaakt. Het bedrijf '2 Sisters Storteboom' uit Putten heeft het Barneveldse bedrijf dat bijna twee weken geleden failliet verklaard werd, overgenomen. De overname werd afgelopen vrijdag goedgekeurd door de rechter-commissaris in Zutphen, zo meldt curator Frans van Oss.

Edward Doelman

 

Vorige week gaf Van Oss in deze krant al aan dat hij de kans op een overname groot achtte. In de loop van vorige week kreeg hij gelijk. Het bedrijf '2 Sisters Storteboom' heeft het bedrijf 'actief gekocht', zo stelt Van Oss. ,,Dat wil zeggen dat BBS Food overgenomen wordt, inclusief alle voorraden en het klantenbestand." Ook voor de circa zestig medewerkers betekent dat goed nieuws. ,,Of zij allemaal kunnen blijven werken is nog niet helemaal zeker, maar die kans is zeker aanwezig. Duidelijk is wel dat een groot deel van de werkgelegenheid behouden blijft."

Volgens Van Oss heeft dat te maken met de vraag of BBS Food onder de vleugels van 2 Sisters Storteboom blijft opereren vanaf beide locaties aan de Hanzeweg 22 en de Gildeweg 4A.. ,,De nieuwe eigenaar moet om tafel met de vastgoedeigenaren en het is nog niet helemaal zeker of beide contracten verlengd zullen worden. Lukt dat niet, dan zal een groot deel van de medewerkers van BBS Food waarschijnlijk bij andere locaties van 2 Sisters Storteboom kunnen gaan werken. Maar dat is uiteraard niet aan mij, maar aan de nieuwe eigenaar."

 

MONDIALE SPELER 2 Sisters Storteboom opereert met haar hoofdkantoor in Putten, maar heeft ook twee locaties in Nijkerk en Zeewolde en het Friese Kornhorn. De onderneming is onderdeel van de Britse 2 Sisters Food Group, een groep bedrijven binnen de Britse voedselindustrie met wereldwijd meer dan 23.000 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van kipproducten, vers en diepgevroren. Ook BBS Food opereerde sinds 2003 in deze markt. Vorige week meldde Van Oss al dat het Barneveldse bedrijf als gevolg van liquiditeitsproblemen een faillissementsaanvraag moest doen.

Wat de verdere afwikkeling van het faillissementsdossier betreft, daar is de curator de komende maanden nog wel zoet mee. ,,We moeten bijvoorbeeld nog verder onderzoek doen en om de tafel met schuldeisers. Maar het meest urgente met het oog op behoud van werkgelegenheid is met de overname nu achter de rug."