• Michiel Blokzijl, links, en Johan Schreuder hebben oor- en oogzorg bij elkaar gebracht.

    Eric Kroes

Audicien én opticien onder één dak

Advertorial

ELSPEET Wie onlangs over de Nachtegaalweg in Elspeet kwam gereden en naar het Optiekhuys keek zag enorme grote oren afgebeeld in de etalageruimte. Een opticien met enorme posters van grote oren. Vanaf 16 augustus werken audicien Michiel Blokzijl van Fonique Hoortechniek en opticien Johan Schreuder samen vanuit het Optiekhuys Elspeet.

Eric Kroes

Samen verzorgen zij sinds vorige maand de complete zorg voor oog en oor in het pand van Optiekhuys Elspeet. Michiel Blokzijl is nu elke donderdag in Elspeet aanwezig om klanten met gehoorproblemen te helpen. De overige dagen is het ook mogelijk om een gratis gehoortest te doen in het Optiekhuys. Blokzijl: ,,We beginnen met één dag in de week en we proberen dit zo spoedig mogelijk uit te bouwen naar meerdere dagen of dagelijks."

Michiel Blokzijl heeft ook vestigingen in Deventer en Hoogeveen en hij ziet ook in Elspeet en omgeving zeker een toekomst voor zijn Fonique Hoortechniek. Met ruime ervaring in deze twee andere vestigingen heeft Blokzijl de expertise en apparatuur om een goede gehoortest te doen. Blokzijl: ,,Gehoorproblemen sluipen er langzaam in en kun je vaak zelf niet onderkennen. Een risico hiervan is dat je in een sociaal isolement komt. Of dat je op je werk en privé niet meer op de gewenste manier kunt communiceren."

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Bovendien is genezen van doofheid niet mogelijk en daarom is het dus heel belangrijk om gehoorproblemen te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door oordopjes te dragen bij concerten en bij muziek maken (dit begint bij fanfares en slagwerkensembles). Blokzijl: ,,Het oor van een muzikant is van groot belang voor hem, eigenlijk belangrijker dan het muziekinstrument zelf."

Daarnaast heeft Blokzijl ook zwemoordopjes voor kinderen met buisjes en of oorontstekingen voor kinderen die naar zwemles gaan.

TINNITUS Tinnitus is een vorm van oorsuizen en dat kan vaak met een gehoorapparaatje bestreden worden. Blokzijl: ,,Dat kan op verschillende manieren en vergt wat tijd, maar oorsuizen is erg vervelend voor onze klanten, dus daar besteden we graag voldoende aandacht aan.

SERVICE Wat betreft de service mag deze wat betreft Blokzijl vergeleken worden met die van het Optiekhuys. Blokzijl is dan ook van mening dat een gehoorprobleem altijd zo goed en snel als kan behandeld moet worden.

GRATIS TESTEN Blokzijl: ,,Een gehoorapparaat is niet goedkoop, en moet zeker ook goed zijn aangemeten. Zo hebben we een gratis gehoortest en daarnaast mogen klanten twee maanden gratis en vrijblijvend de aangemeten oorzorg uitproberen."

a        [Fonique Hoortechniek, Nachtegaalweg 1, 8075 AW Elspeet, T: 0570600583, E: info@fonique.nl, W: www.fonique.nl