• Wethouder Priem feliciteert de heer Luitjes met de duurzame aanwinst.

    A. de Haan
  • Wethouder Priem maakt als eerste klant gebruik van de nieuwe tankautomaat.

    A. de Haan

Blauwe Diesel tanken bij Guliker!

07-08-2019, 17:31 | Lezersnieuws | hilda

Vanaf heden is het mogelijk om bij het tankstation van Guliker aan de Ambachtstraat nummer 16 Blauwe Diesel te tanken. Wethouder Priem heeft op woensdag 17 juli de nieuwe tankautomaat voor het eerst in gebruik genomen en geeft daarmee het goede voorbeeld. Wethouder Gerbert Priem: “Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor de gemeente Putten. Wij juichen het daarom toe dat Guliker concrete stappen zet door als eerste bedrijf in Putten een alternatieve brandstof voor diesel aan te bieden.”

Blauwe Diesel is inderdaad beter voor het milieu dan de reguliere fossiele diesel. Blauwe Diesel is een merknaam voor de synthetische dieselbrandstof Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) en wordt gemaakt van plantaardige afval oliën. Directeur Wijnand Luitjes: “Het mooie van een HVO als Blauwe Diesel is dat elke auto of vrachtwagen die op diesel rijdt, zonder aanpassingen kan rijden op HVO. Zo kan elke dieselrijder een steentje bijdragen aan een beter milieu door te kiezen voor Blauwe Diesel!”

Blauwe Diesel 100 is een 100% duurzame dieselbrandstof en een volledige vervanger van de reguliere fossiele diesel. Blauwe Diesel 100 is fossielvrij, emissiearm en CO2-neutraal. Tevens is bij Guliker ook Blauwe Diesel 20 (B20) aan de pomp verkrijgbaar. B20 is een brandstofmengsel van 20% Blauwe Diesel met 80% reguliere diesel.  

Guliker levert Blauwe Diesel in bulk bij hun klanten, maar vanaf heden is het dus ook beschikbaar voor particulieren. Het is bij Guliker mogelijk om met de pinpas, Guliker Goldcard, Multitankcard en Travelcard te tanken.

Meer informatie over Blauwe Diesel vindt u op de website van Guliker’s Gas- en Oliehandel BV: www.gulikerputten.nl.