• Henny Blokhuis

Burgemeester en wethouders op bezoek bij Hert Bier

PUTTEN Sinds juni 2017 is de brouwerij van Hert Bier volledig in gebruik. Voor het college van burgemeesters en wethouders tijd om een kijkje te nemen in de Puttense brouwerij.

Het college bezocht de Puttense brouwerij. Marcel van Pijlen heette het college van harte welkom en gaf een korte presentatie: ,,We zijn trots om te laten zien waar Hert Bier nu staat. Te meer omdat burgemeester Lambooij ook de aftrap gaf voor Hert Bier in 2015."

Beide salesdames Tamara van Amerongen en Sandra Veldhuizen volgen een opleiding tot biersommelier. Zij deelden bierweetjes aan de burgemeester en wethouders en verzorgden een proeverij. Ook lichtten zij de kernwaarden toe. Kernwaarden die op alle fronten tot uiting komen. Bijvoorbeeld in de samenwerking met Stichting Grensverleggende Talenten. Zij maken de houten kratjes en denken actief mee. Ook dragen zij wekelijks hun steentje bij aan de afvullijn van de grote en kleine flessen Hert Bier. Tijdens de rondleiding door de brouwerij werd een Hert Biertje genaamd Dubbel Leven uit de tank getapt.

De doelen waren vanaf het begin duidelijk. Een eigen brouwerij evenals een goede verkrijgbaarheid van Hert Bier op de Veluwe. Inmiddels brouwt de brouwerij 100.000 liter op jaarbasis en is het aantal verkooppunten gegroeid tot bijna driehonderd. Hert Bier gaat door en heeft een stevige groeiambitie.

Het team van Hert Bier bestaat inclusief de vier initiatiefnemers Marcel van Pijlen, Carlo Ruiter, Johan Graveland en Tonny Dekker inmiddels uit twaalf personen, die wekelijks werk verrichten voor Hert Bier.

Meer informatie op de website www.hertbier.nl.