• Wim van Til sprak de aanwezigen toe in de nieuwe nog niet voltooide Businesshome. 

    Maranke Pater

Businessclub SDCP wijdt 'home' in

PUTTEN Leden van Businessclub SDCP hielden hun nieuwjaarsreceptie in het nieuwe gebouw van de voetbalclub. Ook al is de bouw van het pand nog niet helemaal gereed, het bestuur kon niet wachten om de nieuwe ruimte alvast in te wijden.

Maranke Pater

 

Voor de zesde keer op rij stond voorzitter Wim van Til aanwezigen ter woord in zijn functie als voorzitter. Niet helemaal gepland, omdat hij eerder aangegeven heeft te willen stoppen, maar niet minder vol passie. Het was zijn laatste speech tijdens de nieuwjaarsreceptie, aangezien de voorzittershamer over niet al te lange tijd overgenomen gaat worden.

Hij dankte de ondernemers voor de steun die hij kreeg tijdens de ziekte en het latere overlijden van zijn kleindochter Floor. ,,Floor liet een belangrijke boodschap na. Ze had de levensfilosofie dat ze na alle teleurstellingen die ze te verwerken kreeg toch de positieve zag van het leven." Ook voor de Bunsinessclub had Van Til dezelfde boodschap: 'samen de schouders eronder zetten'.

Met nieuwe sponsoren als Jan Hoogebeen zullen er ook nieuwe activiteiten gepland gaan worden. In februari staat een veiling gepland om zo geld te genereren voor de inrichting van de Businesshome. Van Til: ,,Deze Businessclub wil vernieuwend en verfrissend zijn. Door open te staan voor allerlei ideeën zal dit leiden tot meer financiën en meer leden." Van Til wees de leden nog op de vrijdagmiddagborrel die standaard door de activiteitencommissie wordt gehouden. 

PRESTATIES Het bestuur van de Businessclub is tevreden over de prestaties van de voetbalclub. ,,Nog steeds zijn er spelers die de club verlaten, maar iedere keer krijgen we er weer goede spelers bij. Met niet al te veel financiële middelen dit jaar hebben we het toch voor elkaar gekregen om goede prestaties neer te zetten en perfecte trainers aan te trekken. SDCP doet nog altijd op een hoog niveau mee aan de competitie."

Bert Looijenstein nam afscheid als trainer in de Hoofdklasse en ook Marcel Kamphuis verliet de club, er is een nieuwe trainer aangetrokken die op hoog niveau weet te acteren en jarenlang bij de IJsselmeervogels training heeft gegeven. Vorig jaar besloot het bestuur om kinderen niet meer op de kunstgrasvelden te laten spelen in verband met mogelijk kankerverwekkende stoffen. ,,Het RIVM geeft aan dat de effecten op lange termijn op de gezondheid nog niet goed te bepalen zijn." 

GOED DOEL Ieder jaar wordt er een goed doel uitgekozen om een donatie aan te doen tijdens de nieuwjaarsborrel. Omdat niemand zich had gemeld werd als goede doel het nieuwe gebouw aangemerkt. Architect Henk Roordink: ,,De sfeer van het nieuwe gebouw wordt warm met een enigszins industriële look en feel. De inrichting moet een bijdrage gaan leveren aan het creëren van een warme ontmoetingsplek voor de Puttense ondernemers die SDC een warm hart toedragen. De ruimte is zo gepositioneerd dat er contact is met het hoofdveld maar daarnaast ook met de rest van het complex." Het nieuwe gebouw zal verwachting binnen twee maanden opgeleverd worden.