• Start van Cava22

    Maranke Pater

Cava22, een eigentijdse lounge

Advertorial

PUTTEN Soms valt een gelukkig moment samen met het ander. Mirjam van den Hoorn en Erik Schaap hebben het pand naast the Wine Adventure kunnen betrekken voor hun Cava22: een eigentijdse lounge. 

The Wine Adventure begon als een wijnhandel, maar dankzij Cava22 hebben Van den Hoorn en Schaap een totaalconcept neer kunnen zetten waar beleving centraal staat. Een jaar geleden zaten de twee op hun wijnterras te filosoferen over het naastgelegen pand. Schaap: ,,Voorheen zat hier café Friends. Toen er een bordje op de deur kwam te hangen dat Friends tot nader orde gesloten was, begonnen er plannen bij ons te kriebelen."

Inmiddels is de muur tussen the Wine Adventure en Cava22 zoals het pand werd omgedoopt doorgebroken. Het zou te makkelijk zijn om Cava22 een wijnlounge te noemen, want dat is het niet. ,,Mensen kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje. We zijn een plek waar mensen in de ochtend een gebakje kunnen nuttigen en in de middag en avond van de wijn- en spijskaart wat gerechten kunnen bestellen," aldus Schaap. 

De wijnhandel bestaat nog steeds, maar is meer een etalage van Cava22 geworden. Van den Hoorn: ,,We willen hier een uniek concept neerzetten waarbij deze twee elementen elkaar versterken. Als iemand in de wijnhandel komt voor een wijnfles maar niet weer welke keus hij of zij moeten maken kunnen we hen nu in Cava22 de wijnen laten proeven. Mensen kunnen op hun gemak kennis maken met onze producten. Ook bezoekers die gebruik maken van ons terras of het café kunnen als ze enthousiast worden van onze wijnen makkelijk een gekoeld flesje mee naar huis nemen." Beide panden hebben een centrale ingang.

Cava22 is behalve de maandag elke dag van de week geopend en in de zaak willen Van den Hoorn en Schaap een ontspannen manier van uitgaan bieden. De muziek staat op een gepast volume. Het personeel van Cava22 werkt volgens dezelfde wet- en regelgeving als de kroegen en is tot 01.00 uur geopend. Schaap: ,,Binnen de zaak mikken we op een gemêleerd publiek. We willen een huiselijke sfeer bieden."  

HUREN

Cava22 kan afgehuurd worden voor een persoonlijk of bedrijfsfeest. Met regelmaat hebben Van den Hoorn en Schaap al eens een proeverij mogen verzorgen met lekkere wijntjes en smakelijke hapjes die bij de wijnen passen. Schaap: ,,We hebben een borrelkaart en zijn bezig om een lunchkaart samen te stellen waar niet de geijkte carpaccio of tosti's op staan. Van een olijfje tot een warme camembert waar broodjes in gedompeld kunnen worden: we willen zintuigen prikkelen. In de zaak hebben we verse Spaanse hammen hangen die ter plekke worden afgesneden." De hoofdmoot in de lounge is niet de wijn, al is het wel een mooi thema om regelmatig iets mee te doen. ,,We maken iedere week een nieuwe cocktail met onze wijnen die we centraal stellen en waarmee we op Facebook over berichten. Er zijn al meerdere vriendengroepen uit de omgeving van Putten hier op af gekomen. Naast een mooie wijnkaart hebben we ook verschillende speciaal biertjes in ons assortiment die erg op prijs worden gesteld."

Er worden diverse activiteiten georganiseerd in Cava22, zoals schilderworkshops of high tea's. ,,In de toekomst hopen we nog meer activiteiten te gaan ondernemen",   aldus Van den Hoorn. 

a [Cava 22Achterstraat 22Putten06-12729864www.cava22.nl