• Bram van den Heuvel

Centrum Putten in winterse sfeer

PUTTEN Het winkelcentrum van Putten is zaterdag 12 december tussen 12.00 en 21.00 uur omgetoverd tot een winters kerstsprookje. Het Puttense winterfeest is een jaarlijks evenement, waar door jong en oud al lang naar uit wordt gekeken. Het grootse evenement is destijds in het leven geroepen om de inwoners van Putten te bedanken voor hun betrokkenheid bij het centrum en om te bedanken voor het kopen bij uw lokale Puttense ondernemers. Ook dit jaar zijn de winkels geopend tot 21.00 uur.

De gehele dag is er van alles te zien, horen en te beleven in het centrum. Zo zullen de Christmas Carol Singers van 14.00- 16.00 uur hun prachtige klanken laten horen. Deze zangers trakteren het publiek op de meest wonderlijke en welbekende kerstliederen gezongen in close harmony stijl. De sfeervolle kerstmuziek wordt a capella gezongen. Een andere muzikale verrassing dit jaar zijn de midwinter hoornblazers. Vanaf 18.00uur dragen ook de Leemkuulers hun muzikale steentje bij. Deze ca 25 koppige formatie zal alles inzetten om een onvergetelijke muzikale indruk achter te laten.

Ook dit jaar is er weer een gezellig aantal kramen aanwezig, waar veelal kerst-gerelateerde waren aangeboden worden. De Molenstraat is het toneel van een aantal kunstenaars, die op magische wijze figuren uit een ijsblok weten te toveren.

Na het succes van de voorgaande edities, zal er ook dit jaar weer een lampionnentocht georganiseerd worden. Alle kinderen worden van harte uitgenodigd om gezellig mee te lopen. Het vertrek is om 18.00 uur vanaf restaurant de Waag. Wie zelf een lampion en lampje heeft, mag deze natuurlijk meenemen. Voor degene zonder lampion, wordt deze ter plaatse gratis beschikbaar gesteld.

Dit is slechts een kleine selectie, want er is op deze dag nog veel meer te ontdekken.